Väsyttää Eikä Jaksa Tehdä Mitään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #4321

  +

  Väsyttää Eikä Jaksa Tehdä Mitään – Miksi Me Tunnumme Niin Väsyneiltä?

  Miksi Me Tunnumme Niin Väsyneiltä?

  Moni suomalainen tuntee olonsa väsyneeksi ja uupuneeksi päivittäin, vaikka hän nukkuisi riittävästi ja syö terveellisesti. Mistä tämä johtuu? Yksi yleinen syy on stressi. Nykymaailmassa meidän pitää suoriutua monista eri asioista ja suoritustaso on korkea. Vaikka emme kenties huomaisikaan sitä, elimistömme on jatkuvasti hälytystilassa, mikä voi johtaa väsymykseen ja uupumukseen.

  Väsymys voi myös johtua unenlaadusta. Unen pitäisi olla riittävän pitkää ja syvää, jotta keho palautuisi kunnolla. Jos nukumme huonosti tai esimerkiksi kärsimme unihäiriöistä, voimme tuntea itsemme väsyneiksi ja uupuneiksi myös päivällä.

  Miten Väsymyksestä Voi Selviytyä?

  Väsymykseen on onneksi olemassa keinoja. Ensinnäkin, on tärkeää huolehtia riittävästä lepoaikasta. Aikuisen ihmisen tulisi nukkua noin 7-9 tuntia yössä. On myös hyvä kiinnittää huomiota siihen, miten nukumme. Huono nukkuma-asento tai unen keskeytyminen voivat huonontaa unenlaatua.

  Stressin vähentäminen on myös tärkeää. On hyvä miettiä, mikä omassa elämässä aiheuttaa stressiä ja pyrkiä ratkaisemaan ne tilanteet. Stressiä voi helpottaa myös harrastuksilla ja rentoutumisella, kuten esimerkiksi joogalla tai meditaatiolla.

  Milloin Väsymyksestä Pitäisi Huolestua?

  Jos olet jatkuvasti väsynyt ja uupunut, vaikka olet nukkunut riittävän paljon ja huolehtinut terveellisistä elintavoista, voit kärsiä unihäiriöstä. Unihäiriöissä uni ei ole terveellistä tai riittävää, mikä voi aiheuttaa monia terveysongelmia.

  Jos pelkäät kärsiväsi unihäiriöstä, on tärkeää hakeutua lääkärin vastaanotolle. Lääkäri voi arvioida tilanteesi ja tarvittaessa määrätä tutkimuksia. Nykyään on olemassa myös monia erilaisia hoitokeinoja unihäiriöiden hoitamiseksi.


  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.