Ummetus Mitä Syödä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #3749

  +

  Ummetus Mitä Syödä: Syö terveellisesti ja pidä vatsasi terveenä

  Ummetus on yksi yleisimmistä ruoansulatuskanavan häiriöistä, joista monet kärsivät. Se on yleensä tilapäinen, mutta jos se jatkuu pitkään, se aiheuttaa epämukavuutta ja suoliston terveyden heikkenemistä. Hyvä uutinen on, että yksinkertaisilla elämäntapamuutoksilla ja terveellisellä ruokavaliolla voit helpottaa ummetusta ja välttää sen kokonaan.

  Lisää kuitua ruokavalioosi

  Kuitu on välttämätön ravintoaine terveellisen suoliston ylläpitämiseksi. Kuitupitoiset elintarvikkeet, kuten hedelmät, vihannekset, täysjyväleipä ja -viljat auttavat pitämään ruoansulatusjärjestelmän kunnossa. Kuitu imee vettä suolistossa, joten se pehmentää ulostetta ja tekee sen helpommaksi kulkea suoliston läpi. Tutkimukset osoittavat, että korkeampi kuidun saanti vähentää ummetusta.

  Juo paljon vettä

  Riittävän nesteytyksen tärkeys ummetuksen välttämisessä ei voi olla liian suuri. Vesi pehmentää ulostetta, mikä helpottaa sen kulkua ruoansulatuskanavan läpi. Sen lisäksi se parantaa suoliston liikkeitä ja edistää suoliston terveyttä yleisesti. Suositeltava määrä vettä päivässä riippuu henkilön iästä, sukupuolesta ja elämäntyylistä, mutta sen tulisi olla vähintään 8 lasia päivässä.

  Syö fermentoituja ruokia

  Fermentoidut ruuat, kuten jogurtti ja hapankaali, sisältävät probiootteja. Probiootit ovat hyödyllisiä bakteereja, jotka auttavat tasapainottamaan suoliston bakteerikantaa ja edistävät suoliston terveyttä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että probioottien käyttö parantaa suoliston liikkeitä ja vähentää ummetusta.

  Vältä tiettyjä elintarvikkeita

  Jotkut ruuat voivat pahentaa ummetusta, joten yritä välttää niitä ruokavaliossasi. Valkoinen leipä, valkoinen riisi ja sokeri ovat esimerkkejä ruokista, jotka lisäävät ummetuksen riskiä. Myös rasvainen ja roskaruoka ovat huono valinta, sillä ne vähentävät veden imeytymistä suolistossa ja hidastavat suoliston liikkumista.

  Lisäravinteet

  Joskus ummetus voi johtua ravinteiden puutteesta. Magnesium on elintärkeä mineraali, jota tarvitaan suoliston normaaliin toimintaan. Magnesiumin puute voi johtaa ummetukseen, joten sen lisääminen ruokavalioon voi auttaa. Magnesiumia löytyy runsaasti palkokasveista, pähkinöistä ja siemenistä. Lisäravinteet saattavat myös auttaa, mutta on suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen niiden käyttöä.

  Yhteenveto

  Ummetus ei ole vain epämukava vaan myös huono terveydelle. Syömällä terveellistä ruokaa, joka on runsaasti kuitua, juomalla runsaasti vettä ja välttämällä tiettyjä ruokia, voit estää ummetusta. Fermentoidut ruuat ovat myös hyödyllisiä, sillä ne sisältävät probiootteja, jotka voivat auttaa suoliston terveyttä. Lisäravinteiden käyttö on myös vaihtoehto, mutta on aina tärkeää neuvotella lääkärin kanssa ennen niiden käyttöä. Muista aina kuunnella kehoasi ja ota yhteyttä lääkäriin, jos ummetus jatkuu pitkään tai aiheuttaa voimakasta kipua.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.