Turku Mitä Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6163

  +

  Tervetuloa Turkuun!

  Turku on Suomen vanhin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Suomessa Varsinais-Suomen maakunnassa. Kaupunki on tunnettu rikkaasta historiastaan, upeista nähtävyyksistään ja herkullisesta ruoastaan. Tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaat vinkit siitä, mitä tehdä Turussa.

  Käy Turun linnassa

  Turun linna on yksi Turun nähtävyyksistä, joka on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Linna on valtava keskiaikainen linna ja sen rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvulla. Nykyään linnassa on museo, joka kertoo Turun historian lisäksi myös Suomen historiasta. Museossa voit tutustua muun muassa kuninkaiden maailmaan, aseisiin ja sotilaiden elämään.

  Vierailu Aboa Vetus & Ars Nova -museossa

  Aboa Vetus & Ars Nova on Turun taidemuseo, joka esittelee nykytaidetta ja muinaista historiaa yhdessä. Museon tarkoituksena on yhdistää menneisyys ja nykyisyys ja näyttää, kuinka eri ajanjaksot vaikuttavat nykytaiteeseen. Museo sijaitsee keskellä kaupunkia, ja tarjoaa mielenkiintoisia kokemuksia.

  Nauti herkullisista Turun ravintoloista

  Turku on tunnettu hyvästä ruoasta, ja löydät täältä monia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia. Kokeile esimerkiksi Turun kuuluisaa Turun sinappia, joka on valmistettu yli 140 vuotta vanhan reseptin mukaisesti. Suositeltavia ravintoloita ovat esimerkiksi Kaskis, Tintå ja Smör.

  Käy Turun Tuomiokirkossa

  Turun Tuomiokirkko on yksi Suomen kauneimmista kirkoista ja sen kellotorni on kaupungin tunnetuin maamerkki. Kirkon rakentaminen alkoi jo 1200-luvulla, ja sen jälkeen se on joutunut tuhoisien tapahtumien kohteeksi useaan otteeseen. Nykyään kirkko on restauroitu ja siinä voi ihailla esimerkiksi taidokasta kattomaalausta.

  Tutustu Turun saaristoon

  Turun saaristo on yksi Suomen kauneimmista seuduista, ja sen upeat maisemat ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Voit lähteä saarelle omalla veneellä tai osallistua opastetulle vene- tai laivaristeilylle. Saaristosta löytyy paljon ainutlaatuisia majoitusmahdollisuuksia, kuten yksityisiä mökkejä tai saaristohotelleja.

  Käy Kupittaan seikkailupuistossa

  Kupittaan seikkailupuisto on ulkoilmaseikkailupuisto, joka sijaitsee Turun intohimoisuuden alueella. Puistossa on monia erilaisia aktiviteetteja, kuten kiipeilyosastoja, puolijäykkä rata, tasapainotaitoja ja tiettyjä esteitä, sekä muita taitolajeja. Koko perheellä on varmasti hauskaa täällä.

  Päätä retkesi johonkin Turun kauneimmista puistoista

  Turussa on useita kauniita puistoja, joissa voit rentoutua ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Perheille suositeltava paikka on Turun Kupittaan puisto, joka on erittäin suuri ja sieltä löytyy myös leikkipaikkoja lapsille. Jos kaipaat rauhallista ympäristöä, suosittelemme Mannerheimin puistoa tai Turun linja-autoaseman takana olevaa puistoa.

  Päätös

  Turku on yksi Suomen kauneimmista kaupungeista, joka tarjoaa paljon tekemistä ja näkemistä niin turisteille kuin paikallisillekin. Tämä kaupunki on täynnä historiaa, kulttuuria ja luontoa. Toivomme, että tämä artikkeli auttoi sinua suunnittelemaan matkaasi Turkuun, ja että nautit vierailustasi tässä upeassa kaupungissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.