Totem Mite

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5075

  +

  Totem Mite – Suuri uhka kissoille ja koirille Suomessa

  Totem Mite on pieni punkki, joka uhkaa kissoja ja koiria Suomessa. Punkki löytyy muun muassa Euroopassa ja Aasiassa, mutta se on levinnyt myös Suomeen viime vuosikymmeninä.

  Totem Mite on erityisen vaarallinen eläimille. Se elää eläinten korvakäytävissä, aiheuttaen voimakasta kutinaa ja tulehdusta. Pitkällä aikavälillä punkin aiheuttama tulehdus voi johtaa kuulonmenetykseen ja jopa aivokalvontulehdukseen.

  Tämä punkki leviää helposti eläinten välillä, koska se ei tarvitse verta kuten perinteiset punkit. Sen sijaan se syö korvan eritteitä ja ihoa.

  Totem Mite leviää erityisesti kissojen ja koirien välillä, koska ne asuvat usein lähellä toisiaan. Punkki tarttuu helposti myös kotikissoihin ja -koiriin, jotka liikkuvat ulkona. Punkki on myös aktiivinen erityisenä aikana vuodesta, joka kestää yleensä huhtikuusta marraskuuhun.

  Kuinka voit suojella lemmikkejäsi Totem Miteä vastaan?

  Lemmikkien suojeleminen Totem Miteltä on tärkeää, sillä punkki voi aiheuttaa lemmikkeillesi paljon kärsimystä. Tässä on joitakin vinkkejä, joiden avulla voit suojella lemmikkejäsi punkilta:

  1. Tutki lemmikkisi korvat säännöllisesti. Ihon punoitus tai kutina lemmikin korvissa voivat olla merkkejä punkin tartunnasta.

  2. Puhdista lemmikkisi korvat säännöllisesti. Korvien puhdistamisessa tulee kuitenkin huomioida, että liian innokas tai väärä puhdistaminen voi aiheuttaa vahinkoa korville.

  3. Käytä punkinestoaineita. Totem Mitelle on olemassa useita torjunta-aineita, joiden avulla voit suojella lemmikkejäsi. Useimmat näistä valmisteista ovat saatavilla eläinlääkärin reseptillä.

  4. Vältä kosketusta tartunnan saaneisiin eläimiin. Vältä pitämästä lemmikkiäsi lähellä tartunnan saaneita eläimiä.

  5. Käytä korvapurkkeja. Useimmat eläinlääkärit suosittelevat korvaputkien käyttöä estämään tulehdusta.

  Totem Mite on vakava uhka kissoille ja koirille Suomessa. Lemmikkieläinten suojeleminen on tärkeää, jotta punkin aiheuttama kärsimys voidaan välttää. Pienillä toimenpiteillä voit auttaa suojelmaan lemmikkiäsi punkilta. Muista aina ottaa yhteyttä eläinlääkäriisi, jos epäilet lemmikkisi saaneen tartunnan punkista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.