Temppu Ja Miten Se Tehdään Elokuva

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6158

  +

  Temppu Ja Miten Se Tehdään Elokuva – Yksi Suomen Parhaista Elokuvista

  Suomen elokuvateollisuus on tuottanut monia hyviä elokuvia vuosien varrella, mutta yksi niistä erottuu joukosta – Temppu Ja Miten Se Tehdään. Elokuva on yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista ja sen suosio jatkuu yhä vuosien jälkeen.

  Temppu Ja Miten Se Tehdään painottaa taitoa ja kekseliäisyyttä taiteen tapahtumissa. Se seuraa päähenkilöä, taikuri Simoa (Jari Laakso), joka on menettänyt uskon itseensä ja taikuuteen. Hän yrittää löytää itsensä uudelleen yrittämällä toteuttaa uuden temput, mutta se vaatii suuren ponnistelun ja kenties jopa riskin.

  Elokuvan ohjaaja Jalmari Helander käyttää valkohattuparran valoisia sävyjä ja kevyempiä sävelmiä tarkoituksena luoda vaikutelma optimistisesta ja toiveikkaasta suomalaisesta elokuvasta. Hän onnistuu hyvin elämysten, kuten pienen elefantin kaappamisen, nimeämisessä, vaikka elokuva itsessään kulkee melko raskasta aihetta.

  Elokuvan arvioinnin keskiöön on nostettu sen erityiset visuaaliset vaikutelmat ja ainutlaatuinen tapa esitellä tyhjyyden, itseään etsivän ohjaajan käyttäytymisen ja mitä jokapäiväiset ihmiset odottavat taiteilijoilta. Elokuva iskee arvokkaasti ja tarjoaa kontemplatiivista sisältöä, jota voi perusteellisesti käsittää.

  Elokuvan menestys ei perustu pelkästään ohjaukseen, vaan myös erinomaisiin näyttelijäsuorituksiin. Jari Laakso esittää Simoa luonnollisella ja vakuuttavalla tavalla, ja näyttelijät kuten Tommi Eronen ja Hannu-Pekka Björkman täydentävät vankan kokoonpanon. Heidän roolinsa ovat luonnollisesti asetettuja ja kehittyvät miellyttävästi keskenään.

  Elokuva tarjoaa suuria ja pienempiä tarinoita ihmiskokemuksista ja ihmisenä olemisesta, joka ei ole kuvitteellinen reitti, vaan aina uusia, odottamattomia teitä. Elokuva ylittää genren yläpuolella olevan tuntemuksen ja syventyy syntyvän ajan filosofiaan, joka ei ole vain henkilökohtainen, vaan myös universaali.

  Temppu Ja Miten Se Tehdään on jännittävä, hauska ja elävä elokuva, joka onnistuu tuottamaan katsojilleen syvän mietintöön. Sen tarina ja hurmaava visuaalinen tyyli on tehnyt siitä Suomen elokuvahistorian yhden ikonisimmista teoksista ja se on jälleen kerran suositeltava katsottavaksi. Sen ilmaisu ymmärtää, että elokuva puhuu sydämellisyydestä ja halusta muuttaa elämän suuntaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.