Suturaatio Mitä Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1024

  +
  Suturaatio – Mitä se tarkoittaa?

  Saturaatio on lääketieteellinen termi, jota käytetään kuvaamaan haavan paranemisprosessia. Tarkemmin sanottuna suturaatio liittyy ihon sulkeutumiseen ja paranemiseen tikkien tai ompeleiden avulla.

  Suturaation tarkoituksena on yhdistää ihosolut haavan alueella, jotta paranemisprosessi olisi nopeampi ja haavasta saataisiin mahdollisimman pieni ja siisti. Suturaatiota käytetään yleensä leikkausten yhteydessä ja se on erityisen tärkeä toimenpide avoimissa haavoissa, jotka eivät sulkeudu itsestään. Suturointi auttaa ehkäisemään infektioita ja nopeuttamaan paranemisprosessia.

  Suturointi voidaan jakaa eri vaiheisiin. Ensimmäisessä vaiheessa haava puhdistetaan huolellisesti, jotta siitä ei jää bakteereita. Tämän jälkeen haava suljetaan tikin avulla. Tikit jätetään yleensä paikoilleen noin viikoksi, jonka jälkeen ne poistetaan. Haavan hoito jatkuu poiston jälkeen, jotta haavasta tulisi mahdollisimman siisti.

  Suturointi on tärkeä osa monia leikkauksia. Se auttaa vähentämään leikkaukseen liittyvät riskit, kuten verenvuodon ja tulehdusten riskit. Leikkaustoimenpiteen jälkeen potilaiden on tärkeää noudattaa leikkauksessa annettuja hoito-ohjeita tarkasti, jotta suturaatio voisi onnistua mahdollisimman hyvin.

  Suturaatiota käytetään myös erilaisten haavojen, kuten puremahaavojen, kohdalla. Puremahaavat voivat olla hyvin syviä ja laajoja, joten ne vaativat usein tikkien laittamisen. Suturaatiota voidaan käyttää myös pienemmissä haavoissa, kuten pienten leikkausten jälkeen.

  Suturointi ei ole kuitenkaan aina välttämätöntä. Monissa tapauksissa haava paranee itsestään ajan myötä. Jos haava on pienikokoinen, siinä ei ole infektioriskiä eikä se ole kovin syvä, tikit eivät välttämättä ole tarpeen. Tällöin voidaan käyttää esimerkiksi haavateippiä, joka auttaa haavaa paranemaan nopeasti.

  Yhteenveto

  Suturointi on tärkeä osa monia leikkausprosesseja ja haavojen hoitoa. Se auttaa ehkäisemään infektioita ja nopeuttaa paranemisprosessia. Sutraatiota käytetään yleensä leikkausten yhteydessä tai avoimissa haavoissa, jotka eivät sulkeudu itsestään. Haavan koon, syvyyden ja infektioriskin mukaan päätetään, onko suturointi tarpeen. Potilaiden on tärkeää seurata annettuja hoito-ohjeita tarkasti suturoinnin onnistumisen kannalta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.