Roska Silmässä Miten Pois

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2345

  +
  Roska silmässä – miten pois?

  Roska silmässä on yleinen vaiva, joka voi tapahtua kenelle tahansa. Se voi tulla hiekasta, pölystä tai pienistä roskista, jotka päätyvät silmiin. Roskan tuntu silmässä on epämiellyttävää ja voi aiheuttaa ärsytystä ja kipua silmässä. Se voi myös vahingoittaa silmän pintaa ja aiheuttaa infektion. Tässä artikkelissa käsitellään, miten roska silmässä voidaan poistaa ja miten sen aiheuttamaa kipua voi lievittää.

  Roskan huomaaminen

  Jos epäilet, että sinulla on roska silmässä, älä hankaa silmääsi. Tämä voi ärsyttää silmää entisestään ja tehdä siitä pahempaa. Sen sijaan, yritä löytää silmästäsi roska. Jos voit nähdä sen, voit yrittää poistaa sen itse. Mutta jos se on pahasti kiinni silmässä tai se on syvällä, sinun on paras hakeutua lääkärin hoitoon.

  Poistaminen

  Voit yrittää poistaa roska silmästäsi käyttämällä puhdasta ja kuivaa nenäliinaa. Vedä varovasti alaluomea alas ja yritä huuhtoa roska ulos silmästä vedellä tai keittosuolaliuoksella. Älä koskaan käytä pinsettejä tai muita teräviä esineitä poistaaksesi roskaa silmästäsi. Tämä voi vahingoittaa silmääsi ja aiheuttaa infektion.

  Jos roska on kiinni silmässäsi, voit yrittää avata silmän hieman ja liikkua silmän lihaksia ylös ja alas. Tämä voi auttaa irrottamaan roskaa. Voit myös yrittää käyttää kyyneleitä silmässäsi poistaaksesi roskaa. Joskus silmätippojen käyttö voi auttaa irrottamaan roskaa.

  Lieventäminen

  Roska silmässä aiheuttaa yleensä kivun ja ärsytyksen tunteen. Voit lievittää kipua ja rauhoittaa silmääsi käyttämällä kylmää pakkausta silmien ympärillä. Voit myös käyttää silmätippoja, jotka auttavat vähentämään kipua ja turvotusta. Kuitenkin, jos kipu on terävä ja voimakas, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

  Ennaltaehkäisy

  Roskan silmään saaminen on yleinen, mutta vältettävissä oleva vaiva. Voit vähentää sen riskiä seuraavilla tavoilla:

  – Käytä suojalaseja, kun olet ulkona tai käsittelet pölyistä tai hiekkaista materiaalia.
  – Älä hiero silmiäsi, jos ne ovat alttiina roskaantumisen vaaralle.
  – Pidä käsiasi puhtaina ja hygieniasta huolta, jotta estät infektioiden syntymisen.
  – Pese kasvosi säännöllisesti, jotta silmäsi pysyvät puhtaina.

  Yhteenveto

  Roska silmässä voi olla epämiellyttävää ja jopa kivuliasta, mutta sen poistaminen on helppoa. Yritä ensin poistaa se varovasti käyttämällä nenäliinaa ja huuhtelemalla se keittosuolaliuoksella. Kuitenkin, jos se on syvällä tai silmässä on voimakasta kipua, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon. Muista ennaltaehkäisyä koskevat vinkit, jotta voit välttää roskaantumisen silmässäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.