Positiivinen Raskaustesti Mitä Nyt

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1208

  +

  Positiivinen raskaustesti – Mitä nyt?

  Kun raskaustesti osoittautuu positiiviseksi, se voi tuntua yllättävältä, hämmentävältä, iloiselta tai pelottavalta – tai kaikilta näiltä yhtä aikaa. Keskeinen kysymys on: mitä nyt? Tässä artikkelissa kerron, mitä seuraavat vaiheet voivat sisältää ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon.

  1. Varaa aika neuvolaan

  Raskauden seuranta alkaa neuvolan kautta, joten varaa ensimmäinen neuvola-aika mahdollisimman pian. Yleensä neuvolakäyntejä on noin kymmenen, ja ensimmäisen ajan pitäisi olla noin viikolla 8-10. Neuvolassa seurataan äidin ja sikiön terveyttä, annetaan ohjeita ravitsemukseen ja liikuntaan sekä tarjotaan tukea ja neuvontaa eri aiheissa.

  2. Harkitse äitiysavustuksen hakemista

  Suomessa maksetaan äitiysavustusta kaikille äitiyspakkauksen tilaaville äideille. Avustus on veroton ja sen saa, jos olet Suomessa vakuutettu ja raskaana. Avustuksen voi käyttää mihin tahansa lapsen tarpeisiin, kuten vaippoihin, leluihin tai lastenhoitotarvikkeisiin. Voit tilata äitiyspakkauksen Kelan verkkosivuilta.

  3. Harkitse lisäravinteiden käyttöä

  Raskausajan ravinnonsaannissa kannattaa kiinnittää huomiota riittävään ravintoaineiden saantiin. Monipuolinen ruokavalio on tärkeää, mutta myös lisäravinteita voi olla tarpeen käyttää. Folaatti on erittäin tärkeä vitamiini sikiön hermostoputken kehitykselle, joten sen saanti on tärkeää ensimmäisillä raskausviikoilla. Folaattia saa erityisesti parsakaalista, pinaatista ja pavuista, mutta myös monivitamiinivalmisteet sisältävät sitä.

  4. Mieti vakuutustarpeita

  Jos sinulla ei ole vielä lastenhenkivakuutusta, nyt voisi olla hyvä aika hankkia sellainen. Lastenhenkivakuutus takaa perheesi taloudellisen turvan, jos sinulle tai lapsellesi sattuu jotain ikävää. Sen lisäksi kannattaa tarkistaa omien vakuutusten kattavuus, esimerkiksi kodin turvallisuusnäkökohtien osalta.

  5. Pidä huolta itsestäsi

  Raskaus on iso asia niin fyysisesti kuin henkisestikin. Muista levätä riittävästi, syödä monipuolisesti ja hoitaa hygieniasta huolehtiminen, esimerkiksi allergian takia tarvitsemasi imusolmukkeiden imurointi tai aknehoitojen käyttö. Pelkkä ajatuskin raskaudesta voi lisätä stressiä, joten kannattaa miettiä keinoja rentoutumiseen, esimerkiksi joogaan tai meditaatioon tutustumista.

  Yhteenveto

  Positiivinen raskaustesti on iso käännekohta elämässä. Tärkeintä on hakeutua ajoissa neuvolaan ja varmistaa oma ja toisen terveys. Äitiysavustuksen hakeminen ja lisäravinteiden käyttö ovat myös tärkeitä asioita, jotka kannattaa muistaa. Yleisesti raskauden aikana on tärkeää pitää huolta palautumisesta, levosta ja hyvinvoinnista. Nauti raskaudesta ja muista, että sinua ja läheisiä lähdetään tukemaan uudessa vauvaperheessä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.