Peräänajo Miten Toimia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2286

  +

  Peräänajo – Miten toimia?

  Ensiapu tilanteessa

  Peräänajo on yleinen tapahtuma liikenteessä, joka voi aiheuttaa vahinkoja ja loukkaantumisia. Tärkeintä on ensin huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta.

  Jos olet osallisena peräänajossa, ryhdy välittömästi ensiaputoimenpiteisiin. Jos tilanne on vakava, soita hätänumeroon 112. Jos kyseessä on pienempi peräänajo, siirrä autot pois tien reunalle, jos se on mahdollista. Jos autot eivät liiku, laita hälytysvilkut päälle ja aseta varoituskolmio riittävän kauas tapahtumapaikalta.

  Jos joku on loukkaantunut, älä liikuta häntä, vaan tarkista hänen tilansa ja aloita tarvittavat ensiaputoimenpiteet, esimerkiksi verenvuodon tyrehdyttäminen tai hengitystien avaaminen. Kutsu paikalle pelastuslaitos ja tarvittaessa ambulanssi.

  Turvatietojen vaihto

  Kun tilanne on rauhoittunut, on tärkeää vaihtaa turvatiedot osapuolten kesken. Jos kyseessä on pieni kolari, riittää yleensä turvatietojen vaihto kännykän kautta. Kirjaa ylös vastapuolen nimi, osoite, puhelinnumero, vakuutusyhtiö ja auton rekisterinumero. On hyvä myös tehdä muistiinpanot onnettomuuden kulkusta ja valokuvata auton vaurioita sekä kirjata ylös mahdolliset silminnäkijät.

  Mikäli onnettomuudesta aiheutuneet vahingot ovat laajemmat tai tietojen kirjaaminen ei onnistu kännykällä, on paikalle pyydettävä poliisi. Poliisi laatii onnettomuustutkinnan ja antaa tarvittavat ohjeet.

  Hoida vakuutusasiat kuntoon

  Peräänajo aiheuttaa usein pieniä tai suurempia autovaurioita, missä tapauksissa on tärkeää hoitaa vakuutusasiat kuntoon mahdollisimman nopeasti. Soita heti vakuutusyhtiöösi ja kerro, mitä on tapahtunut. Tämän jälkeen yhtiö antaa sinulle tarvittavat ohjeet korjaustoimenpiteiden suhteen. Yhtiö selvittää myös vastapuolen vakuutustiedot.

  Mikäli on tapahtunut henkilövahinkoja, vakuutusyhtiö hoitaa asian puolestasi. Yhtiö selvittää vahingonkorvausasiat ja mahdolliset oikeusprosessit.

  Vaikutukset ajokuntoon

  Peräänajo voi aiheuttaa myös poikkeavia oireita ajokunnon suhteen. Vaikka oireet eivät ilmenisikään heti tapahtuman jälkeen, ne voivat ilmetä myöhemmin tai vaikuttaa ajokuntoon pitkäkestoisesti. Tarkista siis kuntoasi ja hae tarvittaessa ammattitaitoista apua.

  Oli peräänajon seuraus sitten pieni tai suuri, tapahtumaa on aina käsiteltävä vakavasti ja asianmukaisesti. Noudattamalla yllä mainittuja ohjeita voit huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta sekä hoitaa vakuutusasiat kuntoon nopeasti ja tehokkaasti. Muista myös pitää huolta omasta hyvinvoinnista ajotilanteiden jälkeen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.