Nestettä Vatsaontelossa Miten Olette Toimineet

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3878

  +

  Nestettä vatsaontelossa – Miten olette toimineet?

  Nestettä vatsaontelossa, eli askites, on tila, jossa vatsaonteloon kertyy ylimääräistä nestettä. Se voi olla oire vakavasta sairaudesta, kuten syövästä tai maksasairaudesta. Jos huomaat vatsan turpoavan, tunnet painetta ja kipua, sekä sinulla on hengitysvaikeuksia, on tärkeää hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon.

  Tässä artikkelissa käymme läpi, millaisia hoitovaihtoehtoja nestettä vatsaontelossa on, ja millaisia kokemuksia suomalaisilla on ollut.

  Lääkehoito

  Lääkehoito on yksi hoitovaihtoehto nesteen kerääntymiseen vatsaonteloon. Tällöin potilaalle määrätään lääkkeitä, jotka auttavat elimistöä poistamaan ylimääräistä nestettä.

  Suomalainen Paula kertoo, että hänelle määrättiin nestettä poistavaa lääkitystä, kun hänen vatsaontelossaan alkoi kertyä nestettä. Lääke auttoi poistamaan ylimääräistä nestettä ja Paula koki sen helpottaneen hänen oloaan huomattavasti.

  Nesteen poisto pistoksella

  Toinen hoitovaihtoehto on nesteen poisto pistoksella, eli paracentesis. Tämä hoitovaihtoehto voidaan valita silloin, kun nestettä on kertynyt paljon ja se aiheuttaa potilaalle hengitysvaikeuksia tai kipua.

  Paracentesis-prosessissa lääkäri pistää neulan vatsaonteloon ja poistaa nestettä varovasti. Nesteen poisto voi kestää noin tuntia ja potilas voi tuntea lievää kipua prosessin aikana. Nesteen poiston jälkeen potilas voi tuntea olonsa helpommaksi.

  Suomalainen Miia kertoo, että hänelle tehtiin nesteen poisto pistoksella, kun hänellä oli kertynyt nestettä vatsaonteloon maksasairauden takia. Miia koki nesteenpoiston helpottaneen hänen oloaan huomattavasti ja se oli nopeampi hoitovaihtoehto kuin lääkehoito.

  Leikkaushoito

  Leikkaushoitoa voidaan harkita, jos nesteen kertyminen johtuu jostain vakavammasta sairaudesta, kuten syövästä. Leikkauksessa vatsaontelon sisältöön päästään käsiksi ja nestettä voidaan poistaa.

  Suomalainen Kaisa kertoo, että hänelle tehtiin leikkaus, kun hänellä oli kertynyt nestettä vatsaonteloon syöpähoitojen seurauksena. Leikkauksen jälkeen Kaisa tunsi olonsa paremmaksi, mutta toipuminen oli hidasta ja vaati paljon lepoa ja hoitoa.

  Kokemuksia

  Suomalaiset, jotka ovat kokeneet nesteen kertymistä vatsaonteloon, ovat kokeneet hoitovaihtoehdot hyödyllisiksi. Vaikka hoito voi olla epämiellyttävää ja vaatia paljon lepoa ja hoitoa, se voi auttaa potilasta tuntemaan olonsa paremmaksi.

  On tärkeää hakeutua välittömästi lääkärin hoitoon, jos huomaat vatsan turpoavan ja tunnet painetta ja kipua, sekä sinulla on hengitysvaikeuksia. Varhainen diagnoosi ja hoito voivat auttaa välttämään vakavampia sairauksia ja auttaa potilasta toipumaan nopeammin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.