Miten Yritys Perustetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3035

  +

  Miten yritys perustetaan Suomessa?

  Yrittäjyys on yhä suositumpi vaihtoehto monille suomalaisille. Yrityksen perustaminen on prosessi, joka vaatii tiettyjen asioiden selvittämistä ja viranomaisilta tarvittavien lupien saamista. Tässä artikkelissa käymme läpi periaatteet siitä, miten yritys perustetaan Suomessa.

  Ennen yrittäjyyteen ryhtymistä

  Ennen kuin aloitat yrityksen perustamisen, on tärkeää selvittää, haluatko olla toiminimiyrittäjä vai perustaa osakeyhtiön. Toiminimi sopii yleensä yksinyrittäjille, kun taas osakeyhtiö on parempi vaihtoehto, jos yritystoiminta vaatii enemmän pääomaa tai sinulla on kumppaneita. Ole myös selvillä siitä, millaista liiketoimintaa aiot harjoittaa ja millaisia riskejä liittyy toimintaan.

  Liiketoimintasuunnitelman laatiminen

  Liiketoimintasuunnitelma on tärkeä asiakirja, jonka avulla voit määritellä tavoitteesi ja suunnata toimintasi oikein. Siinä määritellään myös yrityksen perustamiseen liittyvät asiat, kuten rahoitus, tulo- ja kululaskelmat sekä markkinointi.

  Tarvittavat luvat ja ilmoitukset

  Kun olet päättänyt perustaa yrityksen, sinun on kiinnitettävä huomiota tarvittaviin lupiin ja ilmoituksiin. Joissain tapauksissa saatat tarvita esimerkiksi terveys- tai ympäristölupia, jotka on haettava ennen toiminnan aloittamista. Lisäksi sinun on ilmoitettava yrityksen perustamisesta Verohallinnolle ja Patentti- ja rekisterihallitukselle.

  Rahoitus ja laskutus

  Yritystoiminta vaatii erilaisia kustannuksia, kuten esimerkiksi tilojen vuokran, palkkatyövoiman sekä markkinointikulut. Ennen yrityksen perustamista kannattaa arvioida, minkä verran rahaa sinulla on käytettävissä sekä miten saat rahoitusta liiketoiminnallesi. Kannattaa myös miettiä laskutuksen käytännön asioita, kuten laskutusohjelmistoa sekä sopimusehtoja.

  Muuta huomioitavaa

  Kun olet perustamassa yritystä, ole kärsivällinen ja tee perinpohjaiset valmistelut. Älä unohda myöskään jatkuvaan kehittämiseen ja markkinointiin panostamista. Muista myös, että yrittäjäksi ryhtymisessä on aina riskejä, joten ole valmis tekemään töitä ja ottamaan vastuuta.

  Yrityksen perustaminen voi tuntua aluksi hankalalta, mutta oikealla valmistautumisella ja asianmukaisella suunnittelulla se on kuitenkin mahdollista. Muista tutustua tarkasti yritystoimintaan liittyviin palveluihin ja asiantuntijoihin, sillä he voivat auttaa sinua prosessin eri vaiheissa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.