Miten Yksittäinen Ihminen Voi Huomioida Luonnonvarojen Rajallisuuden

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3646

  +
  Miten Yksittäinen Ihminen Voi Huomioida Luonnonvarojen Rajallisuuden?

  Yksittäisen ihmisen toiminta vaikuttaa ympäristöömme ja sen luonnonvaroihin. Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa positiivisesti ympäristönsuojeluun ja luonnonvarojen kestävään käyttöön. Tässä artikkelissa tarkastellaan, miten yksittäinen ihminen voi huomioida luonnonvarojen rajallisuuden ja toimia sen mukaisesti.

  1. Säästä vettä

  Veden kulutus on yksi suurimmista ihmisen aiheuttamista ympäristöongelmista. Yksittäinen ihminen voi vähentää vedenkulutusta monella tavalla. Esimerkiksi lyhentämällä suihkussa vietettyä aikaa, korjaamalla vesivuodot tai käyttämällä veden sijaan esimerkiksi mikrokuituliinaa puhdistuksessa.

  2. Kierrätä

  Jokainen meistä voi kierrättää kotitalousjätteitä ja siten vähentää jätteen määrää kaatopaikoilla. Kierrättämällä säästyy luonnonvaroja, sillä kierrätysmateriaalia voidaan käyttää uudelleen. Esimerkiksi paperin kierrätys säästää puita, joiden raaka-aineena paperi useimmiten toimii.

  3. Syö kasvispohjaista ruokaa

  Lihatuotanto kuluttaa paljon vettä ja energiavarantoja. Syömällä kasvispohjaista ruokaa, yksittäinen ihminen voi vaikuttaa positiivisesti ympäristöön. Kasvisruokavalio on myös terveellisempi ja se voi auttaa vähentämään esimerkiksi sydän- ja verisuonitautien riskiä.

  4. Vähennä energiankulutusta

  Energiankulutus on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajista. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa energiankulutukseensa monella tavalla. Esimerkiksi valojen sammuttaminen tarpeen mukaan, laitteiden sammuttaminen käytön jälkeen sekä energiatehokkaiden kodinkoneiden hankinta ja käyttö voivat vähentää energiankulutusta.

  5. Matkusta kestävämmin

  Liikennekulutus on myös yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajista. Yksittäinen ihminen voi matkustaa kestävämmin käyttämällä julkista liikennettä, pyöräilemällä tai kävelemällä. Jos käyttää henkilöautoa, kannattaa suosia esimerkiksi yhteiskyytejä.

  6. Osta kestävämmin

  Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa kulutukseensa myös ostamalla kestävästi valmistettuja ja eettisesti tuotettuja tuotteita. Esimerkiksi vaatteiden ostamisessa kannattaa suosia luonnonkuituja, kuten puuvillaa.

  7. Vaikuta poliittisesti

  Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa ympäristöpolitiikkaan esimerkiksi äänestämällä ehdokkaita, jotka tukevat ympäristöystävällistä politiikkaa tai osallistumalla ympäristöjärjestöjen toimintaan.

  Summa summarum

  Jokainen meistä voi toimia ympäristönsuojelun ja luonnonvarojen kestävän käytön puolesta. Pienilläkin muutoksilla omassa toiminnassa voi olla suuri merkitys ympäristön tilaan. Säästävällä vesikäytöllä, kierrättämisellä, kasvispohjaisella ruokavaliolla, energiankulutuksen vähentämisellä, kestävämmillä matkustus- ja kulutustavoilla sekä poliittisella vaikuttamisella yksittäinen ihminen voi tehdä positiivisen panostuksen ympäristön hyväksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.