Miten Yhdyntä Tapahtuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #3483

  +
  Miten yhdyntä tapahtuu?

  Yhdyntä eli seksuaalinen kanssakäyminen on monelle tuttu asia, mutta silti sen yksityiskohdat voivat olla epäselviä. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten yhdyntä tapahtuu ja mitä se pitää sisällään.

  Ennen yhdyntää

  Yhdyntä aloitetaan yleensä esileikillä, joka auttaa rentoutumaan ja lisää kiihottumista. Esileikki voi sisältää suutelua, hyväilyä, suuseksiä tai muita seksuaalisia aktiviteetteja, jotka lisäävät nautintoa ja auttavat elimistöä valmistautumaan yhdyntään.

  Yhdyntä

  Yhdyntä tapahtuu, kun peniksen kärki työnnetään emättimen aukon sisään. Peniksen juuressa sijaitseva terskan tyvi on paksumpi ja estää penistä liukumasta liian syvälle emättimeen. Tämä suojelee emätintä ja kohtua mahdollisilta vaurioilta.

  Emätin on joustava elin, joka sopeutuu peniksen kokoon ja liikkeisiin. Seksuaalisen kanssakäymisen aikana nainen voi kokea eri tunteita ja nautinnon tasoja. Peniksen työntyessä sisään nainen voi tuntea painetta ja täyteläisyyttä emättimessään. Peniksen liikkuessa edestakaisin emättimessä nainen voi kokea erilaisia tuntemuksia, kuten nautintoa ja mielihyvää.

  Yhdyntä voi kestää muutamasta minuutista jopa tuntiin asti. Kiihotustason ja yksilöllisten tekijöiden mukaan yhdyntää voi haluta jatkaa pidempään tai mahdollisesti keskeyttää sen aiemmin.

  Huolehtiminen turvallisuudesta

  Yhdyntä voi olla turvallista ja nautinnollista, kunhan turvallisuusasiat on hoidettu kuntoon. Raskauden ehkäisy on tärkeä osa seksuaalista kanssakäymistä, jos ei haluta lasta. Sopiva ehkäisykeino kannattaa valita yhdessä kumppanin kanssa. Suojaamaton seksi lisää myös seksitauteihin altistumisen riskiä, joten kondomin käyttö on tärkeää, varsinkin jos seksikumppani ei ole luotettu tai tuntematon. Kondomia voi käyttää myös suojaamaan seksitaudeilta suuseksissä.

  Yhdyntä on jotakin, josta jokaisen tulisi tietää ja jonka yksityiskohdat ovat hyvä olla selvillä. Jokainen kuitenkin kokee yhdynnän eri lailla, joten kaikki eivät välttämättä koe samoja tuntemuksia tai tunteita – mutta se ei ole mitenkään väärin. Tärkeintä on, että seksi on turvallista, nautinnollista ja toteutetaan vapaaehtoisesti ja vastuullisesti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.