Miten Yhdistää Puhelin Tietokoneeseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1249

  +
  Miten Yhdistää Puhelin Tietokoneeseen

  Puhelimien ja tietokoneiden käyttö on arkipäivää monille suomalaisille. Usein saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa haluaa yhdistää puhelimen tietokoneeseen esimerkiksi kuvien, musiikin tai tärkeiden dokumenttien siirtämiseksi. Seuraavassa esitellään erilaisia tapoja, joilla voi yhdistää puhelimen tietokoneeseen.

  Valitse oikea yhteysmuoto

  Ennen kuin yhdistät puhelimen tietokoneeseen, sinun tulee päättää millä tavalla haluat yhdistää laitteet keskenään. Seuraavat ovat yleisimmät yhteysmuodot:

  USB-kaapeli: Yksinkertaisin tapa yhdistää puhelin tietokoneeseen on USB-kaapelilla. Monissa puhelinmalleissa on mukana USB-kaapeli, joka on suunniteltu nimenomaan kyseiseen puhelinmalliin. Mikäli kaapelia ei ole mukana, sen voi ostaa puhelimen valmistajalta tai monista elektroniikkaliikkeistä.

  Bluetooth: Bluetooth-yhteyden avulla voi siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä langattomasti. Bluetooth-yhteyden muodostaminen vaatii kuitenkin sen, että molemmissa laitteissa on Bluetooth ominaisuus käytössä.

  WiFi: WiFi-yhteyden avulla voi siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä langattomasti, mutta verkko edellyttää WiFi-reititintä. Toinen vaihtoehto on käyttää pilvipalveluita kuten Google Drivea tai Dropboxia tiedostojen jakamiseen.

  Yhdistä puhelin tietokoneeseen USB-kaapelilla

  Mikäli käytät USB-kaapelia, liitä kaapeli puhelimeen ja tietokoneeseen. Tietokone tunnistaa puhelimen automaattisesti ja asentaa tarvittavat ohjaimet. Tämän jälkeen voit siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä.

  Mikäli tietokone ei tunnista puhelinta, tarkista että USB-kaapeli on kunnolla liitettynä molempiin laitteisiin. Varmista myös, että USB-kaapeli ja -liitäntä ovat ehjiä.

  Yhdistä puhelin tietokoneeseen Bluetooth-yhteydellä

  Jos käytät Bluetoothia, varmista ensin, että se on kytketty molemmissa laitteissa päälle. Tämän jälkeen etsi puhelimestasi ja tietokoneestasi löytyvä Bluetooth-lisälaite etsivässä tilassa. Kun olet löytänyt vastaanottavan laitteen, muodosta yhteys. Kun yhteys on muodostettu, voit siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä.

  Mikäli tietokoneesi ei ole löydettävissä, tarkista että Bluetooth-lisälaite on kytketty päälle. Jos laite on päällä, voit yrittää muodostaa yhteyden uudelleen.

  Yhdistä puhelin tietokoneeseen WiFi-yhteydellä

  Jos käytät WiFi-yhteyttä, varmista, että sekä puhelimessa että tietokoneessa on WiFi päällä. Etsi puhelimestasi ja tietokoneestasi sama verkko ja muodosta yhteys. Kun yhteys on muodostettu, voit siirtää tiedostoja puhelimen ja tietokoneen välillä.

  Mikäli tietokoneesi ei löydä verkkoa, tarkista että WiFi on kytketty päälle. Voit myös yrittää muodostaa yhteyden uudelleen.

  Johtopäätös

  On monia tapoja yhdistää puhelin tietokoneeseen, mutta USB-kaapeli on yleisesti käytetyin tapa, sillä se on helppo ja varma. Bluetooth- ja WiFi-yhteyksiä voi käyttää, jos USB-kaapelia ei ole käytettävissä tai tarvitset langatonta vaihtoehtoa. Muista, että tietokoneeseen ja puhelimeen on asennettava tarvittavat ohjaimet ja että Bluetooth ja WiFi-ominaisuuden on oltava päällä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.