Miten Yhdistää Kaksi Näyttöä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5649

  +
  Miten Yhdistää Kaksi Näyttöä

  Yhden näytön käyttäminen tietokoneella voi joskus olla liian rajoittavaa, varsinkin jos käytät tietokonettasi töissä tai pelaamisessa. Onneksi on mahdollista yhdistää kaksi näyttöä yhdeksi näytöksi, joka tarjoaa enemmän tilaa ja mahdollistaa monia monia työskentelymahdollisuuksia.

  Seuraavassa on käytännön ohjeet, jotka auttavat sinua yhdistämään kaksi näyttöä tietokoneeseen.

  Vaihe 1: Tarkista tietokoneesi liitännät

  Ensimmäinen vaihe on varmistaa, että tietokoneesi tukee kahta näyttöä. Tietokoneesi on varustettu vähintään yhdellä HDMI-, DisplayPort- tai VGA-liitännällä. Lisäksi on tärkeää tarkistaa, että tietokoneen näytönohjain tukee kahta näyttöä. Voit tarkistaa tämän tietokoneesi ohjaimen asetuksista tai etsimällä tietoa tietokoneesi mallinumeroa.

  Vaihe 2: Liitä näytöt tietokoneeseen

  Kun olet varmistanut, että tietokoneesi tukee kahta näyttöä, sinun on liitettävä ne tietokoneeseen. Voit liittää toisen näytön samaan liitäntään kuin ensimmäisenkin näytön, tai voit käyttää toisen näytön toista liitäntää. Muista kuitenkin, että kaikissa tietokoneissa ei ole kaikkia liitäntöjä, joten saatat joutua käyttämään eri liitäntöjä kuin ensimmäisessä näytössä.

  Vaihe 3: Määritä näyttöasetukset

  Kun näytöt on liitetty, voit määrittää näyttöasetukset tietokoneellasi. Windows-tietokoneissa voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tyhjää osaa työpöydästä ja valitsemalla ”Näytön asetukset”. Tämä avaa näyttöasetusten ikkunan, jossa voit valita, kuinka haluat näytön asetukset määritettävän.

  Voit esimerkiksi valita, haluatko käyttää kumpaakin näyttöä erikseen, vai haluatko yhdistää ne yhdeksi isoksi näytöksi. Voit myös määrittää, mikä näyttö on vasemmalla ja mikä oikealla. Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset, klikkaa ”Tallenna” ja nauti kahden näytön käytöstä.

  Vaihe 4: Muokkaa näyttöjen resoluutioita

  Kun yhdistät kaksi näyttöä, tietokone määrittää automaattisesti näyttöjen resoluutioasetukset. Kuitenkin, jos huomaat, että näyttöjen resoluutio ei ole tyydyttävä tai jos näyttöjen värisävyt eivät ole oikein, voit muokata niitä.

  Windows-tietokoneissa voit tehdä tämän siirtymällä näyttöasetukset-ikkunaan ja valitsemalla ”Advanced display settings”. Tämä avaa ikkunan, jossa voit muuttaa näyttöjen resoluutiota tai näyttöasetuksia. Muutokset tulee tallentaa jälleen, jotta ne tulevat voimaan.

  Yhteenveto

  Kaksien näyttöjen käyttö tietokoneessa voi olla hyödyllistä, mutta liikkuva työmies ja nainen tarvitsevat kannettavan, jonka näyttö on sisäänrakennettu. Suurin osa kannettavan tietokoneen käyttäjistä joutuu ostamaan erityisiä kaapeleita ja sovittimia siihen, että voivat yhdistää kaksi näyttöä samaan tietokoneeseen. Kannettavan käyttäjille se on onneksi melko helppo prosessi, joka voi auttaa monenlaisissa toimissa, aina työskentelystä pelaamiseen. Kaksien näyttöjen käyttö mahdollistaa enemmän tilaa ja helpottaa samanaikaista työskentelyä, sekä auttaa erottamaan eri osat siitä, mitä olet tekemässä.

  Yhdistä kaksi näyttöä tietokoneeseesi käyttämällä näitä yksinkertaisia vaiheita, niin voit nauttia suuremmista näytöistä ja paremmasta työn tehokkuudesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.