Miten Ydinvoimala Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #2330

  +

  Miten ydinvoimala toimii?

  Suomalainen ydinvoimala on iso rakennus, joka toimii usean kerroksen voimalaitoksena. Rakennuksen sydämessä on ydinpolttoaine, joka tuottaa lämpöä. Lämpö muutetaan höyryksi paineastiassa ja siirrytään sitten höyryturbiinin siipipyöriin. Se pyörittää suurta generaattoria, joka luo sähkövirtaa.

  Ydinvoimalassa käytetään yleensä uraania polttoaineena ja käsittelyssä käytetään erityisiä menetelmiä, joilla poistetaan radioaktiivisia aineita, jotka voivat olla haitallisia ihmisten terveydelle. Polttoaine kuljetetaan voimalaitokselle ja asetetaan paineastiaan, jossa se reaktioituu veden kanssa ja tuottaa lämpöä.

  Ydinvoimalan toimintaperiaate on seuraava:

  1. Polttoaine siirretään paineastiaan.

  2. Paineastiassa oleva vesi kuumenee.

  3. Kuumeneva vesi muuttuu höyryksi.

  4. Höyry kuljetetaan turbiinille.

  5. Turbiini pyörittää generaattoria, joka tuottaa sähköä.

  Suomessa käytössä olevat ydinvoimalat ovat pääasiassa neljännen sukupolven reaktoreita. Tämä tarkoittaa, että ne ovat kehitetty uusimmilla teknologioilla, joissa on korostettu turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

  Ydinvoimala on maailmanlaajuisesti yksi ympäristöystävällisimmistä energianlähteistä, sillä yhdellä tuotetulla kilowattitunnilla jää ilmakehään alle 50 grammaa hiilidioksidia. Tämä tarkoittaa sitä, että ydinvoimala on vahva vaihtoehto fossiilisille polttoaineille, jotka ovat pääasialliset ilmastossa lämmittäjät.

  Ydinvoimalan turvallisuus

  Ydinvoimaloiden turvallisuus on ollut tulilinjalla sen jälkeen, kun Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui vuonna 1986. Tapahtuma on johtanut paljon muutoksiin turvallisuuskäytäntöihin ja alan sääntelyyn, ja Suomen ydinvoimalat ovat erittäin turvallisia.

  Suomen ydinvoimalat ovat 24/7-väestön terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi tehty toimintaohjelma, joka varmistaa, että tapahtumasta riippumatta turvatoimet toteutetaan asianmukaisesti. Lisäksi ydinvoimalan moninkertainen turvalaitteisto turvaa sen toiminnan.

  Joitakin mahdollisesti vahinkoa aiheuttavia tapahtumia ydinvoimalassa olisi esimerkiksi vika reaktorissa, joka aiheuttaisi liiallista painetta paineastiassa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi yksinkertaisesti paineistetaan paineastia, varmistaen siten, että ympäristöön ei pääse haitallisia aineita.

  Yhteenvetona ydinvoimala on erittäin tehokas energiantuotantomuoto. Se on ympäristöystävällinen ja turvallinen. Suomen ydinvoimalat toimivat 24/7 varmistaen väestön terveyden ja turvallisuuden. Tulevaisuudessa on erittäin mahdollista, että ydinvoimalan käyttö tulee lisääntymään, koska se on erittäin tehokas ilmastoa lämmittävien aineidenkin tuotannossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.