Miten Wc Kukka Laitetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5803

  +

  Miten Wc Kukka Laitetaan

  WC-kukkien laittaminen kotiin tuo piristystä ja viihtyisyyttä. Kukkien valintaan vaikuttaa moni eri tekijä, kuten huoneen valoisuus, kosteus ja tarkoitus. Tässä artikkelissa käsitellään vinkkejä siitä, miten wc-kukka laitetaan ja millaisia kukkavaihtoehtoja kannattaa harkita.

  Miten valita oikea kukka wc-tilaan?

  Wc-tila on yleensä pieni, tila ei ole kovin valoisa ja ilma siellä on usein kosteampi kuin muissa huoneissa. Tämä tarkoittaa, että kukkiakin valitessa kannattaa ottaa nämä seikat huomioon. Valoa kaipaavat kasvit eivät viihdy wc-tilassa kovin hyvin, joten kannattaa valita kasvi, joka pärjää vähemmälläkin valolla. Lisäksi kostea ilma voi olla kasveille haitallista, joten kasvin tulee olla kosteutta kestävä.

  Joitakin suosittuja wc-kukkia ovat esimerkiksi rönsylilja, tähkävehka, visakoivu ja vehkakasvit. Nämä kasvit ovat kaikki melko helppohoitoisia, kosteuden kestäviä ja viihtyvät vähemmälläkin valolla. Muista kuitenkin, että jokainen kasvi on yksilö eikä mikään kasvi sovi kaikkiin tiloihin.

  Kukkaruukun valinta wc-kukalle

  Kukkaruukun valitsemisessa kannattaa myös ottaa wc-tilan olosuhteet huomioon. Kosteissa tiloissa ruukun kannattaa antaa kuivua kunnolla kastelun jälkeen, sillä kosteassa ruukussa juuret saattavat mädäntyä. Valitse siis ruukku, joka on riittävän suuri kasvin juurille, mutta ei liian suuri, jotta mullan kuivuminen tapahtuu nopeammin.

  Jos haluat sisustaa wc-tilan erityisen tyylikkäästi, voit valita ruukun, joka sopii ympäristön muihin sisustuselementteihin.

  Kastelu ja hoito

  Kastelu on tärkeä osa wc-kukan hoitoa. Yleensä kasvit tarvitsevat kastelua noin kerran viikossa, mutta kosteissa tiloissa kastelua voi tarvita harvemmin. Älä kastele kasvia aivan liikaa, sillä liika kosteus voi olla kasville haitaksi. Kukkamultaa tulee myös vaihtaa säännöllisesti, sillä vanha maa voi sisältää haitallisia bakteereita ja sieniä.

  Joskus kasvien hoito voi tuntua vaikealta, mutta useimmat kasvit ovat melko helppoja hoitaa. Muutama tärkeä asia hoidossa: kasvin ei pidä antaa kuivua kokonaan, mutta sitä ei pidä myöskään kastella liikaa. Kasvit viihtyvät kosteassa ilmankosteudessa, joten suihkuttelu tai ilmankostuttimen käyttö voi helpottaa kasvin oloa.

  Johtopäätös

  Wc-kukka on pieni vihreä yksityiskohta, joka voi tehdä ihmeitä kaikessa yksinkertaisuudessaan. On tärkeää valita oikeanlainen kasvi wc-tilaan ja huomioida olosuhteet. Kun kasvin istuttaa sopivaan kukkaruukkuun ja huolehtii sen säännöllisestä hoidosta, se on valmis viemään wc-tilan tunnetasolla seuraavalle tasolle. Ja lopuksi, kuten kaikessa puutarhanhoidossa, kannattaa nauttia prosessista ja antaa itselleen lupa kokeiluun, sillä juuri sellainen puutarha on kaunein ja persoonallisin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.