Miten Vuokravakuustili Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #2892

  +

  Miten vuokravakuustili toimii

  Mitä on vuokravakuustili

  Vuokravakuustili on vuokralaisen ja vuokranantajan välillä solmittava sopimus, joka takaa vuokranantajalle suojan mahdollisilta vahingoilta tai veloituksilta vuokrattavan asunnon käytön aikana. Vuokravakuustili on yleensä käytössä Suomessa asumisessa, ja se on järkevä tapa suojata asunnon omistajaa.

  Miksi vuokravakuustili on tärkeä

  Vuokravakuustili on tärkeä sekä vuokranantajan että vuokralaisen näkökulmasta. Vuokravakuustili antaa vuokranantajalle turvan vuokralaisen maksamattomista vuokrista tai asunnon korjauskuluista. Vuokralaiselle vuokravakuustili tarjoaa vuokrasuhteen lopussa takuun siitä, että vuokranantaja palauttaa vakuudet takaisin, jollei vuokralaisella ole asunnossa aiheutettuja vahinkoja.

  Kuinka vuokravakuustili toimii

  Vuokravakuustili on talletus, joka säilytetään erillisellä tilillä. Tämä talletus on suuruudeltaan yleensä yhden tai kahden kuukauden vuokran määrän verran. Vuokralaisen tulee siirtää tämä summa vuokravakuustililleen ennen vuokrasopimuksen alkua.

  Jos vuokralainen asuu asunnossa sopimuksen mukaisesti, vuokranantaja ei käytä vuokravakuustiliä mitenkään, eikä sen sisältöä siirretä vuokranantajalle. Kuitenkin, mikäli vuokralainen rikkoo vuokrasopimusta ja aiheuttaa vahinkoa vuokranantajalle, vuokranantajalla on oikeus käyttää vuokravakuustiliä korvauksen saamiseksi.

  Vuokravakuustilin palauttaminen

  Vuokralaisella on oikeus saada vuokravakuustilin sisältö takaisin vuokrasuhteen päätyttyä, jos hän on siivonnut asunnon sopimuksen mukaisesti ja asunnossa ei ole aiheutettu vahinkoja. Vuokranantaja tarkastaa asunnon ennen vuokralaisen muuttamista ja jos hän on tyytyväinen asunnon kuntoon, hän palauttaa vuokravakuustilin sisällön vuokralaiselle.

  Jos vuokranantaja on huomannut, että asuntoon on aiheutettu vahinkoja tai hänelle on jäänyt vuokraa maksamattomia eriä, hän saa korvauksen näistä vahingoista vuokravakuustilistä.

  Yhteenveto

  Vuokravakuustili on tärkeä osa vuokrasuhteen solmimista Suomessa. Se antaa vuokranantajalle suojan vuokramaksujen ja mahdollisten vahinkojen varalta. Vuokralaiselle vuokravakuustili takaa, että vakuudet palautetaan takaisin vuokrasuhteen päättyessä, jos vuokralainen on noudattanut vuokrasopimusta ja pitänyt asunnon kunnossa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.