Miten Vuokratuotto Lasketaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5768

  +

  Miten Vuokratuotto Lasketaan?

  Vuokratuotto on tärkeä käsite, kun puhutaan kiinteistösijoittamisesta. Se kertoo, kuinka paljon vuokra-asunto tuottaa suhteessa sen hankintahintaan. Vuokratuottoa laskettaessa on huomioitava useita tekijöitä, ja tässä artikkelissa käymme läpi perusasiat siitä, miten vuokratuotto lasketaan.

  Mitä Vuokratuotto Tarkoittaa?

  Vuokratuotto on luku, joka kertoo, kuinka paljon vuokra-asunto tuottaa rahaa suhteessa sen hankintahintaan. Yksinkertaisimmillaan vuokratuotto lasketaan kaavalla:

  (Vuokratulot – Kulut) / Hankintahinta x 100

  Esimerkiksi, jos asunto maksaa 100 000 euroa ja sen vuokra on 700 euroa kuukaudessa (8 400 euroa vuodessa), ja ylläpitokulut ovat 2 000 euroa vuodessa, vuokratuotto lasketaan seuraavasti:

  (8 400 – 2 000) / 100 000 x 100 = 6,4%

  Tämä tarkoittaa sitä, että asunto tuottaa vuodessa 6,4% sen hankintahinnasta. Vuokratuottoa voidaan käyttää mittarina arvioitaessa, kuinka hyvä sijoitus vuokra-asunto on. Suurempi vuokratuotto tarkoittaa, että sijoitus on tuottavampi.

  Mitä kustannuksia tulee ottaa huomioon vuokratuottoa laskettaessa?

  Kaikki kulut, jotka liittyvät vuokra-asuntoon, tulee ottaa huomioon vuokratuottoa laskettaessa. Näihin kuuluvat muun muassa:

  – Kiinteistöverot
  – Vesi- ja jätevesimaksut
  – Sähkö- ja lämmityskulut
  – Korjaus- ja remonttikulut
  – Kiinteistönvälittäjän palkkio
  – Vuokravakuus
  – Asunnonhoitokulut

  Kaikki nämä kulut tulee vähentää vuokratuloista, jotta saadaan tarkka vuokratuotto.

  Miksi Vuokratuotto On Tärkeä?

  Vuokratuotto on tärkeä mittari kiinteistösijoittamisen kannattavuuden arvioimisessa. Se kertoo, kuinka paljon rahaa sijoitus tuottaa sijoitetulle pääomalle vuodessa. Vuokratuottoa käytetään myös vertailulukuna, kun arvioidaan eri sijoituskohteiden kannattavuutta.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että vuokratuotto ei ole ainoa mittari kiinteistösijoittamisen arvioimisessa. Sijoittajan tulee ottaa huomioon myös muita tekijöitä, kuten kohteen sijainti, kunto, vuokralaisten laatu ja markkinatilanne.

  Miten Voit Parantaa Vuokratuottoasi?

  Jos haluat parantaa vuokratuottoasi, voit tehdä seuraavia asioita:

  – Laske vuokrasummaa markkinavuokran mukaisesti: Jos vuokraat asuntoasi alle markkinahinnan, voit helposti parantaa vuokratuottoasi korottamalla vuokraa.

  – Paranna asunnon kuntoa: Kun korjaat ja remontoit asuntoa, sen arvo ja vuokrataso voivat nousta. Tämä voi parantaa vuokratuottoasi.

  – Hoida vuokralaiset hyvin: Hyvä vuokralainen pitää asunnon kunnossa ja maksaa vuokran ajallaan, jolloin sijoituksesi tuotto paranee.

  – Vähennä kuluja: Pyri minimoimaan asunnon ylläpitokuluja, jotta vuokratuotto nousee.

  Lopuksi

  Vuokratuotto on tärkeä käsite, kun puhutaan kiinteistösijoittamisesta. Se kertoo, kuinka paljon asunto tuottaa suhteessa sen hankintahintaan. Vuokratuoton laskeminen on helppoa, jos ottaa huomioon kaikki kulut. Kannattaa muistaa, että vuokratuotto ei ole ainoa mittari kiinteistösijoittamisen arvioimiseksi. Sijoittajan tulee ottaa huomioon myös muita tekijöitä, kuten kohteen sijainti, kunto, vuokralaisten laatu ja markkinatilanne.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.