Miten Voimaantua

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5253

  +

  Miten voimaantua?

  Elämässä tulee vastaan monia tilanteita, joissa voimaantuminen on tarpeen. Se voi liittyä esimerkiksi työpaikan haasteisiin, opiskeluihin tai henkilökohtaisiin suhteisiin. Voimaantuminen tarkoittaa oman voiman löytämistä ja sen käyttöä ongelmien ratkaisemiseen. Tässä artikkelissa kerromme, miten voimaantua arjessa.

  Tunnista omat tunteesi

  Voimaantuminen alkaa siitä, että tunnistaa omat tunteensa. Kun tunnistat omat tunteesi, voit alkaa käsitellä niitä ja löytää voiman niiden takana. Tunneilmaisu on tärkeää myös silloin, kun kohtaat haasteita. Voit harjoitella tunneilmaisua ihan pienin askelin, kertomalla vaikkapa ystävällesi, miten päiväsi on mennyt.

  Pysy itsekeskeisenä

  Jos haluat voimaantua, sinun täytyy pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi. Vaikka toisten auttaminen on hyvä asia, sinun täytyy myös ajatella omaa jaksamistasi. Pidä itsesi liikkeessä, syö terveellisesti ja huolehdi siitä, että saat tarpeeksi lepoa ja unta. Vaikka arki olisi kiireistä, pysy itsekeskeisenä ja muista huolehtia itsestäsi.

  Asenna tavoitteita

  Voimaantuminen liittyy usein tavoitteisiin. Kun sinulla on selkeä tavoite, tiedät, mihin suuntaan olet menossa. Tavoite antaa sinulle myös voimaa, kun kohtaat vastoinkäymisiä tai vastustusta. Asenna itsellesi realistisia tavoitteita ja keskity niiden toteuttamiseen.

  Harjoittele kiitollisuutta

  Kiitollisuus on voimaannuttava tunne. Vaikka elämässäsi olisi haasteita, löytyy aina asioita, joista olla kiitollinen. Voit pitää kiitollisuuspäiväkirjaa ja kirjata ylös päivän aikana tapahtuneita hyviä asioita.

  Käytä vahvuuksiasi

  Jokaisella meistä on omat vahvuutemme. Kun käytämme niitä, tunnemme olomme voimaantuneiksi. Mieti, missä olet hyvä ja miten voisit käyttää vahvuuksiasi päivittäin. Jos esimerkiksi olet hyvä kuuntelemaan, löytyykö lähipiiristäsi ihmisiä, jotka kaipaavat kuuntelijaa?

  Kokeile uusia asioita

  Uudet kokemukset antavat elämälle uutta energialla. Kun kohtaat uusia haasteita, tunnet itsesi voimaantuneeksi. Kokeile vaikkapa uutta harrastusta tai matkusta uuteen paikkaan. Uudet kokemukset antavat sinulle myös uutta näkökulmaa elämään.

  Päästä irti negatiivisuudesta

  Negatiivisuus vie voimasi. Negatiivisuuden sijaan keskity positiivisuuteen. Jos elämässäsi on negatiivisia asioita, yritä löytää niistä positiivisia puolia. Voit myös karsia elämästäsi pois kaikki negatiiviset ihmiset ja tilanteet.

  Pysy läsnä hetkessä

  Monesti elämässä juoksemme eteenpäin ja murehdimme menneitä tai tulevia asioita. Jos haluat voimaantua, sinun täytyy pysyä läsnä hetkessä. Opi nauttimaan pienistä hetkistä ja olla läsnä läheistesi kanssa.

  Lopuksi

  Voimaantuminen alkaa itsetuntemuksesta ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisesta. Kun tunnistat omat tunteesi, asennat itsellesi tavoitteita ja käytät vahvuuksiasi, tunnet itsesi voimaantuneeksi. Muista myös pysyä läsnä hetkessä ja nauttia elämän pienistä iloista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.