Miten Voi Saada Kuumeen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3928

  +

  Miten voi saada kuumeen?

  Kuume on yleinen oire monissa sairauksissa. Se tarkoittaa kehon lämmön nousua yli normaalin tason, joka on yleensä noin 36-37 astetta Celsius-asteikolla mitattuna. Kuume ei yleensä ole itsessään sairaus, vaan se on kehon reaktio tulehdukseen, infektioon tai muihin häiriöihin.

  Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voi saada kuumeen ja mitä tehdä, jos huomaat kuumeen oireita.

  1. Tartuntataudit

  Infektiot ovat yleisin syy kuumeeseen. Virus-, bakteeri- ja sieni-infektiot voivat aiheuttaa kuumetta. Tartuntataudit, kuten flunssa, kurkkukipu, keuhkokuume ja virtsatietulehdus, ovat yleisiä syitä kuumeeseen.

  2. Tulehdukset ja vammat

  Tulehdukset ja vammat voivat myös aiheuttaa kuumeen. Esimerkiksi haavainfektiot, nivelreuma, keuhkoputkentulehdus ja hammasperäinen infektio voivat aiheuttaa kuumeen. Myös palovammat ja auringonpolttama voivat nostaa kehon lämpötilaa.

  3. Allergiset reaktiot

  Joskus allergiset reaktiot voivat aiheuttaa kuumeen. Esimerkiksi voimakas allerginen reaktio ruoka-aineille, kemikaaleille tai hyönteisten puremille voi nostaa kehon lämpötilaa.

  4. Lääkkeiden sivuvaikutukset

  Jotkut lääkkeet voivat aiheuttaa kuumeen sivuvaikutuksena. Esimerkiksi antibiootit, epilepsialääkkeet ja verenpainelääkkeet voivat nostaa kehon lämpötilaa.

  5. Ympäristötekijät

  Ympäristötekijät, kuten kuuma sää tai liian lämmin vaatetus, voivat myös nostaa kehon lämpötilaa. Keho yrittää näin säädellä omaa lämpötilaansa ja saada lämpötilan pysymään sopivalla tasolla. Myös fyysinen rasitus ja stressi voivat aiheuttaa kuumeen.

  Mitä tehdä, jos huomaat kuumeen oireita?

  Jos huomaat, että sinulla on kuume, on tärkeää levätä ja juoda runsaasti nesteitä. Parasetamoli on yleisin lääke kuumeen hoitoon. Parasetamoli ei kuitenkaan poista itse syytä kuumeeseen, joten jos oireet jatkuvat tai pahenevat, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon.

  Jos sinulla on muita oireita, kuten voimakasta päänsärkyä, kipua, yskää tai hengitysvaikeuksia, on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon mahdollisimman pian. Jos kuumetta esiintyy pienen lapsen kohdalla, tulee myös hakeutua lääkärin hoitoon nopeasti.

  On tärkeää huolehtia omasta ja muiden terveydestä ja noudattaa hyviä hygieniakäytäntöjä, kuten käsienpesua, kun sairastuu. Tällä tavoin tartuntatautien leviäminen voidaan minimoida.

  Johtopäätös

  Kuume on yleinen oire monissa sairauksissa, ja sen aiheuttajat voivat vaihdella tarttuvien tautejen, tulehdusten ja allergisten reaktioiden välillä. On tärkeää seurata omaa terveydentilaa ja hakeutua lääkärin hoitoon, jos oireet jatkuvat tai pahenevat. Muista myös noudattaa hyvää hygieniakäytäntöä pitääksesi itsesi ja muut terveinä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.