Miten Venyttää Kenkiä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #725

  +

  Miten Venyttää Kenkiä

  Kenkien venyttäminen voi olla hyödyllistä silloin, kun uudet kengät tuntuvat tiukoilta tai kun vanhat lempikengät selvästi pienenevät käytössä. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia tapoja, joilla voit venyttää kenkiä kotona.

  Kastelu ja pakkaus

  Tämä on yksi yksinkertaisimmista tavoista venyttää kenkiä. Kastele sanomalehtiä tai pyyhe, kääri märkä materiaali tiukasti kengän sisään ja anna sen kuivua. Kun materiaali on kuiva, se laajentaa kenkää ja antaa sille lisää tilaa.

  Suutari

  Jos haluat olla varma, että uudet kengät istuvat täydellisesti, kannattaa ottaa yhteyttä suutariin. Ammattilainen voi joko venyttää kenkää koneella tai käyttää muita menetelmiä, kuten kulmikkaita ”kengän venyttäjiä”. Suutari osaa myös arvioida, kuinka paljon kenkää tulee venyttää ja mihin kohtiin.

  Pakastin

  Tässä menetelmässä kenkä laitetaan muovipussiin ja sitten pakastimeen. Veden jäätyminen laajentaa materiaalia ja tekee tilaa kenkään. Tämä on erityisen hyvä menetelmä kenkien venyttämiseen, jotka ovat liian pienet vain hieman eivätkä vaadi suurta venytystä.

  Lämmitin

  Tämä menetelmä toimii parhaiten nahkaisilla kengillä. Lämmitä kenkää hiustenkuivaajalla, jotta materiaali pehmenee ja venyy paremmin. Tämän jälkeen voit käyttää kenkiä heti tai laittaa ne muutamaksi tunniksi pakastimeen, jotta ne pysyvät uudessa koossa.

  Alkoholi tai etikka

  Tämä menetelmä toimii parhaiten kengille, jotka ovat valmistettu keinonahasta tai nahan ja muiden materiaalien yhdistelmästä. Sekoita joko alkoholia tai etikkaa muutama tippa veteen ja kostuta kenkä seoksella. Kun materiaali on kostunut, venytä kenkää käsin tai käytä venyttäjää.

  Yöpymiseen

  Tässä menetelmässä kenkään laitetaan kostea sukkahousu tai kostea pesulappu. Tämän jälkeen kenkä laitetaan pakastuspussiin ja laitetaan pakastimeen yön yli. Tämän menetelmän avulla kenkä venyy tasaisesti kaikista kohdista.

  On tärkeää muistaa, että kenkien venyttäminen voi vaikuttaa niiden kestävyyteen. Siksi kannattaa käyttää vain tarpeeksi voimaa ja venyttää kenkiä varovasti.

  Toivottavasti näistä tavoista löytyy apua kenkien venyttämiseen. Muista myös, että suurempien kenkien ostaminen tulevaisuudessa voi olla parempi vaihtoehto kuin vanhojen kenkien venyttäminen liikaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.