Miten Velkajärjestely Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #187

  +

  Miten Velkajärjestely Toimii

  Miksi Velkajärjestelyä Tarvitaan

  Velkajärjestely on ratkaisu sellaisiin tilanteisiin, joissa henkilön velat ovat kasvaneet liian suuriksi ja hänen taloudellinen tilanteensa on ajautunut kriittiseksi. Velkajärjestelyn avulla henkilön velat järjestellään uudelleen niin, että hän saa mahdollisuuden selviytyä maksuistaan ja elää normaalia elämää.

  Miten Velkajärjestely Toimii

  Velkajärjestely aloitetaan hakemuksella käräjäoikeudelle. Hakemuksen liitteenä tulee olla selvitys velallisesta ja hänen varallisuudestaan, velkojista ja heidän saatavistaan sekä tuloista ja menoista. Jos henkilö täyttää velkajärjestelyn tietyt edellytykset, käräjäoikeus määrää järjestelyn alkavaksi.

  Velkajärjestelyssä velallisen kaikki velat järjestellään uudelleen ja hänelle nimetään maksuohjelma, jonka mukaan hän suorittaa maksujaan velkojille. Yleensä maksuohjelma kestää viisi vuotta, mutta se voi olla myös pidempi.

  Velkajärjestelyn aikana velallinen ei saa ottaa uusia velkoja ja hänellä on velvollisuus noudattaa maksuohjelmaa. Maksuohjelman aikana hänelle jää kuitenkin käyttövaraa, joka määräytyy hänen tulojensa ja menojensa mukaan. Tämän takia velkajärjestely tarjoaa henkilölle mahdollisuuden elää kohtuullista elämää ja maksaa pois velkansa.

  Velkajärjestelyn Vaikutukset

  Velkajärjestelyssä henkilön velat järjestellään uudelleen, joten hän ei enää ole velkaa aiemmille velkojilleen. Sen sijaan hän suorittaa maksujaan uudelleen määrätyille velkojille maksuohjelman mukaan. Velkajärjestely merkitään myös luottotietoihin, mikä voi vaikuttaa henkilön tulevaan luoton saantiin.

  Velkajärjestelyn aikana henkilön on noudatettava maksuohjelmaa ja hänellä on velvollisuus ilmoittaa kaikista mahdollisista tuloistaan. Velkajärjestelyn rikkomisesta voi seurata maksuohjelman peruutus, mikä voi johtaa kaikkien velkojen uudelleenmääräytymiseen.

  Yhteenveto

  Velkajärjestely on ratkaisu henkilön velkaongelmiin, kun velat ovat kasvaneet liian suuriksi. Velkajärjestelyssä henkilön velat järjestellään uudelleen ja hänelle nimetään maksuohjelma, jonka mukaan hän suorittaa maksujaan velkojille. Velkajärjestelyn aikana henkilö ei saa ottaa uusia velkoja ja hänen on noudatettava maksuohjelmaa. Velkajärjestely vaikuttaa henkilön luottotietoihin, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden elää kohtuullista elämää ja maksaa pois velkansa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.