Miten Veden Kovuus Huomioidaan Pyykinpesussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5229

  +

  Miten Veden Kovuus Huomioidaan Pyykinpesussa?

  Mikä on veden kovuus?

  Veden kovuus tarkoittaa veden sisältämien liuenneiden mineraalien, kuten kalsiumin ja magnesiumin, määrää. Näitä mineraaleja voi olla eri määrä eri alueilla, ja siksi vesi voi olla kovaa tai pehmeää riippuen alueesta.

  Mitä vaikutuksia kovalla vedellä on pyykinpesuun?

  Kova vesi voi aiheuttaa ongelmia pyykinpesussa, sillä se voi jättää vaatteisiin jälkiä ja aiheuttaa niiden harmaantumista. Lisäksi kova vesi voi tehdä pyykinpesuaineen tehottomaksi, jolloin vaatteet eivät puhdistu kunnolla.

  Miten veden kovuus huomioidaan pyykinpesussa?

  Veden kovuus kannattaa huomioida pyykinpesussa valitsemalla oikeanlainen pesuaine. Pyykinpesuaineet on yleensä suunniteltu tietynlaiseen veteen, joten kannattaa tarkistaa pesuaineen sopivuus käytettävän veden kovuuden mukaan.

  Jos vesi on erityisen kovaa, kannattaa harkita veden pehmentämistä esimerkiksi suodattimilla tai pehmentimillä. Tällöin pyykinpesuaineen teho paranee ja vaatteet pysyvät puhtaampina.

  Kuinka veden kovuus määritetään?

  Veden kovuus voidaan määrittää esimerkiksi testiliuskoilla tai ottamalla näyte vedestä ja mittaamalla sen mineraalipitoisuudet laboratoriossa. Usein veden kovuus tiedetään jo valmiiksi sen mukaan, missä alueella asutaan.

  Miten pyykkikoneen ja vaatteiden hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota?

  Pyykkikoneen ja vaatteiden hoitoon kannattaa kiinnittää huomiota myös veden kovuuden lisäksi. Pyykkikoneen säännöllinen puhdistaminen esimerkiksi etikalla tai sitruunahapolla pitää sen puhtaana ja toimintakykyisenä. Lisäksi vaatteiden pesulappujen ohjeita kannattaa noudattaa tarkasti ja erityisesti uusia vaatteita kannattaa pestä erikseen ensimmäisen kerran.

  Yhteenveto

  Veden kovuus kannattaa huomioida pyykinpesussa valitsemalla oikeanlainen pesuaine ja tarvittaessa pehmentämällä vettä. Pyykkikoneen ja vaatteiden huoltoon kannattaa myös kiinnittää huomiota, jotta pyykinpesu on tehokasta ja vaatteet pysyvät hyväkuntoisina.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.