Miten Vauvan Saa Nukkumaan Omaan Sänkyyn

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #6080

  +

  Miten vauvan saa nukkumaan omaan sänkyyn?

  Vauvan nukuttaminen omaan sänkyyn voi olla haastavaa, mutta se on mahdollista. Tutkimukset osoittavat, että vauvan oma sänky on turvallisin paikka nukkua, joten kannattaa tehdä kaikkensa saadakseen vauvan nukkumaan siellä. Käymme läpi joitain vinkkejä siitä, miten vauvan saa nukkumaan omaan sänkyyn.

  1. Kokeile vauvan unikoulua

  Yksi tapa saada vauva nukkumaan omaan sänkyyn on kokeilla unikoulua. Unikoulussa opetetaan vauvalle nukkumaan yksinään. Unikoulut voivat kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Unikouluissa vanhemmat rauhoittavat vauvaa ilman syöttämistä tai nostamista, kun vauva itkee. Unikoulut vaativat kärsivällisyyttä, mutta ne voivat olla tehokkaita. Ennen aloittamista on kuitenkin tärkeää puhua asiasta lääkärin kanssa.

  2. Luo rutiineja

  Vauvan rutiinit ovat tärkeitä, jotta hän tietää, mitä odottaa. Luomalla rutiineja voi auttaa vauvaa siirtymään nukkumaan omaan sänkyyn. Tärkeintä on luoda rauhallinen ilmapiiri nukkumaanmenoaikaan. Voit esimerkiksi lukea vauvalle kirjan, suorittaa samanlaisen iltatoimenpiteen joka ilta, ja laulaa rauhoittavia lauluja.

  3. Älä anna vauvan nukkua kanssasi

  Vauvan nukuttaminen omaan sänkyyn voi olla hankalaa, jos olet antanut vauvan nukkua kanssasi. Tässä tapauksessa vauvan on tärkeä tottua omaan sänkyyn hiljalleen. Aloita siirtymävaihe vauvan nukuttamalla hänet ensin omaan sänkyynsä illan aikana ja viettämällä aikaa siellä hänen kanssaan, kunnes hän nukahtaa.

  4. Käytä pehmennystä

  Vauvan sänky on tärkeää säilyttää turvallisena ja mukavana ympäristönä. Pehmennystä voi käyttää patjan reunalla tai suojukseen patjan reunoilla. Lämmin, turvallinen ja eristetty sänky takaa vauvalle mukavan ja turvallisen nukkumispaikan.

  5. Pidä kommunikointi minimissä yöaikaan

  Jos kuljet huoneeseen yöllä, ole mahdollisimman hiljaa ja pidä kommunikointi minimissä. Älä käytä valoa ja vältä puhumista tai laulamista, sillä se voi häiritä vauvan unta.

  6. Ole kärsivällinen

  Vauvan nukkuminen omaan sänkyyn vaatii kärsivällisyyttä. Ole kärsivällinen ja anna vauvan oppia itse. Älä turhaan häiriinny vauvan itkuista, koska se voi pahentaa tilannetta. Se voi kestää jonkin aikaa, mutta lopulta vauva mukautuu omaan sänkyyn.

  Nukkuminen omaan sänkyyn on tärkeä taito, jota vauvan on opittava. Kokeile käyttää näitä vinkkejä opetettaaksesi vauvaasi nukkumaan omaan sänkyyn. Ole kärsivällinen ja rauhallinen, pyri siihen, että nukkumaanmeno-tilaisuus on myös mukava aika sinulle ja vauvalle.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.