Miten Vauva Röyhtäytetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #761

  +

  Miten Vauva Röyhtäytetään?

  Vauvan hoitaminen on ihanuutta ja haasteellista yhtä aikaa. Yksi tärkeä asia, joka kannattaa opetella heti alusta lähtien, on vauvan röyhtäyttäminen ruokailujen jälkeen. Röyhtäyttäminen estää ilman nielemistä ja vatsan turpoamista sekä muita epämukavia oireita. Seuraavassa kerrotaan, miten vauva röyhtäytetään.

  Milloin Vauva Röyhtäytetään?

  Vauva röyhtäytetään aina ruokailun jälkeen, kun hän on syönyt tarpeeksi. Yleensä vauva kyllä ilmoittaa itse, kun on aika röyhtäyttää. Vauva saattaa havahtua, olla levoton tai yksinkertaisesti lakata imevämästä. Nämä ovat merkkejä siitä, että hän tarvitsee röyhtäytyksen.

  Kuinka Vauva Röyhtäytetään?

  Vauvan röyhtäyttäminen tapahtuu parhaiten yhdessä näistä kolmesta asennosta:

  1. Lapsen sylikasvatus: Tämä on yleisin röyhtäyttämisasento, joka sopii yleensä kaikenikäisille vauvoille. Kannata vauvaa rinnan alta ja pidä hänen päänsä hartialinjan yläpuolella. Tämä asento auttaa ilman pääsemistä vatsasta ylöspäin.

  2. Lapsettaminen vauvan päälle: Tämä asento sopii erityisesti pienille vauvoille, jotka vielä eivät voi istua. Istu tuolilla, laita vauva polviesi päälle niin, että hänen kasvonsa on rinnassasi. Kallista vauvan ylävartaloa hieman eteenpäin. Tämä asento auttaa ilman pääsemistä suoraan ylöspäin.

  3. Lapsetus omnitopalla: Tämä asento sopii silloin, kun vauva ei helposti röyhtäile muissa asennoissa. Laita vauva kyljelleen, kallista häntä hieman eteenpäin ja pidä hänen päätään kädelläsi. Tässä asennossa painovoima yhdessä kallistuksen kanssa auttaa ilman pääsemistä ulos vatsasta.

  Kun olet valinnut asennon, taputa vauvan selkää kevyesti selkänojan tai kämmenten avulla. Taputtelu ja naputtelu auttavat ilman pääsemistä ylöspäin. Muutaman minuutin taputtelun jälkeen voit nosta vauvan takaisin syliisi.

  Kuinka Monta Kertaa Vauva Röyhtäytetään?

  Vauva röyhtäytetään yleensä kerran tai useammin ruokailun aikana ja sen jälkeen. Joissakin tapauksissa vauva ei ehkä edes tarvitse röyhtäytystä. Muista kuitenkin aina varmistaa, että vauva röyhtäyttää, jotta ilmavaivat eivät vaivaisi.

  Lopuksi

  Vauvan hoitaminen vaatii harjoittelua, ja vauvan röyhtäyttäminen ei ole poikkeus. Muista kokeilla eri asentoja ja löytää se, joka sopii sinulle ja vauvallesi parhaiten. Tärkeintä on kuitenkin varmistaa, että vauva röyhtäyttää tarpeeksi ja riittävän usein. Näin voit välttää epämukavat oireet ja nauttia iloisista hetkistä vauvasi kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.