Miten Vastamelukuulokkeet Toimii

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #18

  +

  Miten vastamelukuulokkeet toimivat?

  Jos olet koskaan ollut tilanteessa, jossa ympärilläsi on ollut hälyä ja meteliä, tiedät, miten häiritsevää se voi olla. Vastamelukuulokkeet on suunniteltu poistamaan melua ympäristöstäsi, jolloin voit kuunnella musiikkia tai podcasteja ilman häiriötekijöitä. Mutta miten vastamelukuulokkeet toimivat?

  Vastamelukuulokkeissa on mikrofonit, jotka havaitsevat ympäröivän melun. Tämän jälkeen vastamelu toistetaan vastakkaisessa vaiheessa olevana äänenä, joka neutraloi alkuperäisen melun. Tämä tapahtuu nopeasti, yleensä alle millisekunnissa. Tämän seurauksena ympäröivä melu häviää lähes kokonaan.

  Vastamelukuulokkeet on suunniteltu erityisesti tiettyyn taajuusalueeseen, jossa ympäröivä melu esiintyy. Tämä johtuu siitä, että kaikki melu ei ole samanlaista, ja eri taajuuksilla on erilaisia ominaisuuksia. Vastamelukuulokkeiden ohjelma on suunniteltu analysoimaan ympäristön melutasoa, jotta se voi mukautua vastaamaan täsmälleen oikeaa taajuusaluetta.

  Vastamelukuulokkeissa on myös usein ominaisuuksia, jotka tarjoavat ympäröivän äänimaailman mukauttamista. Esimerkiksi voit vaihtaa vastamelun tehoa, jotta voit sallia tiettyjä ääniä vilahtamaan musiikin tai podcastin taustalla. Tämä on kätevä ominaisuus, kun olet matkalla ja saatat haluta kuulla puhelimen tai lähtevän lentokoneen ilmoituksia. Monet valmistajat tarjoavat myös ääniprosesseja, jotka auttavat korostamaan tiettyjä musiikin yksityiskohtia.

  Milloin kannattaa hankkia vastamelukuulokkeet?

  Vastamelukuulokkeet ovat oiva valinta, jos haluat kuunnella musiikkia tai podcasteja meluisassa ympäristössä. On monia tilanteita, joissa vastamelukuulokkeet voivat olla hyödyllisiä, kuten:

  – Työmatkalla tai lentokoneessa: Sekä junien että lentokoneiden melu voi olla hyvin häiritsevää, joten vastamelukuulokkeet ovat loistava vaihtoehto. Ne voivat auttaa sinut pois tylsyydestä pitkien matkojen aikana.

  – Työskentelyssä avokonttorissa: Entistä useammat työpaikat ovat siirtymässä avokonttoreihin, joissa useat ihmiset työskentelevät samassa huoneessa. Tällä voi olla negatiivisia vaikutuksia työntekijöiden keskittymiseen ja tuottavuuteen. Vastamelukuulokkeet auttavat sinua keskittymään paremmin työhösi.

  – Urheillessa: Vastamelukuulokkeet ovat myös hyödyllisiä, kun urheilet meluisassa ympäristössä, kuten kaupungin kaduilla. Ne voivat auttaa sinua keskittymään harjoitukseesi ja parantamaan tuloksiasi.

  Lopuksi

  Vastamelukuulokkeet ovat erinomainen tapa poistaa häiriötekijät ympäristöstäsi ja nauttia musiikista tai podcasteista. Vaikka ne voivat olla hintavia, ne ovat pitkällä aikavälillä hyödyllisiä, jos käytät niitä säännöllisesti meluisissa ympäristöissä. Muista kuitenkin pitää ympäröivä ympäristösi tiedossa, vaikka vastamelun teho olisi korkea, sillä turvallisuuden vuoksi on tärkeää tietää, mitä ympärilläsi tapahtuu.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.