Miten Vastaat Työhaastattelussa Heikkouksiin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3402

  +

  Miten Vastaat Työhaastattelussa Heikkouksiin?

  Työhaastattelussa työnantaja haluaa tutustua henkilöösi ja arvioida sopivuuttasi tehtävään. Yksi tavallisimmista kysymyksistä haastattelussa on kysymys heikkouksistasi. Monet kokevat tämän kysymyksen haastavana, mutta sen avulla työnantaja haluaa nähdä, miten käsittelet haasteita ja missä olet kehityskelpoinen. Tässä artikkelissa kerromme, miten vastaat työhaastattelussa heikkouksiin.

  Älä väitä, ettei sinulla ole heikkouksia

  Useat hakijat yrittävät vastata tämän kysymyksen väittäen, ettei heillä ole heikkouksia. Tämä ei ole hyvä tapa vastata kysymykseen, sillä se vaikuttaa epärehelliseltä ja jopa ylimieliseltä. Jokaisella meistä on heikkouksia, ja rehellisesti myöntämällä niitä pystyt osoittamaan, että olet itsetietoinen ja halukas kehittymään.

  Ole rehellinen ja positiivinen

  Kun vastaat heikkouksiasi koskevaan kysymykseen, ole rehellinen mutta muista myös nähdä heikkoutesi positiivisena asiana. Esimerkiksi, voit mainita, että olet aikaansaamaton, mutta teet töitä tämän parantamiseksi laatimalla tarkkoja aikatauluja ja työlistoja. Tämä osoittaa, että olet itsetietoinen ja pyrit jatkuvasti parantamaan.

  Käytä esimerkkejä

  Paras tapa osoittaa, miten käsittelet heikkouksiasi, on käyttää esimerkkejä. Kerro tarina, kuinka selvitit haasteesta tai miten olet saanut palautetta ja käsitellyt sen rakentavasti. Tämä antaa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten käsittelet haasteita.

  Älä mainitse heikkouksiasi, jotka liittyvät tehtävään

  Vaikka voi vaikuttaa fiksulta mainita heikkouksia, jotka liittyvät tehtävään, tämä ei ole hyvä idea. Työnantajat etsivät henkilöitä, jotka ovat sopivia tehtävään, ja jos mainitset heikkouteen, joka liittyy tehtävään, se herättää kysymyksiä sopivuudestasi.

  Valmistaudu etukäteen

  Kun haastatteluun valmistautuessa, varmista, että olet miettinyt mahdollisia heikkouksia ja miten voit vastata tähän kysymykseen. Kuinka olet käsitellyt heikkouksiasi aiemmissa työpaikoissasi? Mitä olet tehnyt kehittyäksesi? Mitä ovat vahvuutesi, jotka korvaavat heikkoutesi? Kun olet miettinyt nämä asiat etukäteen, voit vastata kysymykseen rauhallisesti ja itsevarmasti.

  Lisäohjeita

  – Kerro myös, mitä olet oppinut heikkoudestasi.
  – Vältä syyllistävää kieltä, kuten ”En voi” tai ”En ole koskaan pystynyt”.
  – Muista korostaa vahvuuksiasi samalla, kun mainitset heikkoutesi.
  – Älä aliarvioi itseäsi, mutta älä myöskään yliarvioi.

  Huolellisella valmistelulla ja positiivisella asenteella voit vastata työhaastattelussa heikkouksiasi koskeviin kysymyksiin onnistuneesti. Ole rohkea ja tarjoa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet käsitellyt haasteita ja pyrkinyt parantamaan. Muista, että jokainen meistä kehittyy ja kasvaa jatkuvasti, ja se on täysin normaalia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.