Miten Varmuuskopioidaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #4044

  +
  Mikä on varmuuskopiointi ja miksi se on tärkeää?

  Varmuuskopiointi on prosessi, jossa otetaan kopio tärkeistä tiedostoista ja tallennetaan ne erilliseen paikkaan. Tämän avulla varmistetaan, että tietoja ei menetetä, jos esimerkiksi tietokoneesi kaatuu, varastetaan tai muuten vioittuu.

  Varmuuskopiointi on erityisen tärkeää, koska digitaalinen tieto on haavoittuvaista. Tietokone- ja puhelinmuistit voivat kaatua yllättäen, ja ilman varmuuskopiointia kaikki tärkeät tiedot voivat kadota hetkessä. Monet meistä säilyttävät kuvia, videoita ja muita tärkeitä tiedostoja vain yhdessä paikassa, mutta varmuuskopiointi varmistaa, että voit palauttaa tiedot, jos niiden alkuperäinen tallennuslaite epäonnistuu.

  Miten varmuuskopioidaan?

  Varmuuskopiointimenetelmät voivat vaihdella käytetyn laitteen ja tallennusmenetelmän mukaan. Suosituimpia tapoja varmuuskopioida ovat ulkoisten levyn käyttö, pilvitallennus ja manuaalinen tallennus.

  Ulkoinen kovalevy

  Monet ihmiset käyttävät ulkoisia kiintolevyjä tietojen tallentamiseen ja varmuuskopiointiin. Tämä on yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista varmuuskopioida tietoja. Useimmat ulkoiset levyt yhdistetään tietokoneeseen USB-kaapelilla.

  Kun olet yhdistänyt ulkoisen levyn tietokoneeseen, siirry tiedostojesi siirtämiseen. Vedä ja pudota tärkeät tiedostot levylle ja varmista, että ne on tallennettu. Muista, että varmuuskopiointiin käytettävän ulkoisen levyn tulee olla erillinen kovalevy kuin tietokoneessa olevat tiedostot. Tämä varmistaa, että jos tietokoneesi kaatuu, levylläsi olevat tiedot ovat silti tallessa.

  Pilvitallennus

  Toinen suosittu tapa varmuuskopioida tiedostoja on käyttää pilvitallennuspalvelua, kuten Dropboxia tai Google Drivea. Nämä palvelut mahdollistavat tiedostojen synkronoinnin eri laitteiden välillä ja tiedostojen jakamisen.

  Kun käytät pilvitallennuspalvelua, kaikki tärkeät tiedostot tallennetaan palvelimelle pilveen, joka on käytettävissä kaikilla laitteilla, joilla on Internet-yhteys. Jos tietokoneesi kaatuu, voit helposti palauttaa tiedot pilvipalvelusta. Pilvitallennuspalvelut ovat myös erittäin turvallisia, joten voit olla varma, että tärkeät tiedot pysyvät tallessa.

  Manuaalinen tallennus

  Manuaalinen varmuuskopiointi on tapa, jolla tärkeät tiedot tallennetaan erilliselle tallennuslaitteelle manuaalisesti. Tämä voi sisältää esimerkiksi CD- tai DVD-levyjen käytön.

  Manuaalinen tallennus voi olla hieman hitaampi ja vaivalloisempi kuin ulkoisen kovalevyn tai pilvitallennuksen käyttö, mutta se sopii hyvin ihmisiä, jotka eivät käytä tietokonetta tai muita sähkölaitteita usein.

  Yhteenveto

  Varmuuskopiointi on erittäin tärkeä prosessi, jonka avulla voit varmistaa, että tärkeät tiedot pysyvät tallessa vaurioiden tai tietojen kadotessa. On olemassa useita erilaisia tapoja varmuuskopioida tietoja, kuten ulkoisen kovalevyn, pilvitallennuksen tai manuaalisen tallennuksen käyttö. Valitse omaan käyttöösi sopivin menetelmä ja aloita varmuuskopiointi tänään.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.