Miten Välttää Raskauskilot

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #2296

  +

  Miten välttää raskauskilot?

  Raskauden aikana ei ole epätavallista, että painosi nousee useita kiloja. Kevyt painonnousu on normaalia raskauden aikana, mutta raskauskilot voivat aiheuttaa kovaa stressiä monille äideille synnytyksen jälkeen. Onneksi on olemassa tapa välttää nämä ylimääräiset kilot synnytyksen jälkeen. Lue lisää vinkkejä siitä, miten voit välttää raskauskilot.

  1. Syö terveellisesti ja monipuolisesti

  On tärkeää varmistaa, että syöt terveellisesti ja monipuolisesti raskauden aikana. Kun raskaus etenee, sinun on syötävä enemmän ravintoaineita pitääksesi sekä sinut että vauvasi terveenä. Mutta sinun täytyy kuitenkin olla varovainen liiallisen painonnousun välttämiseksi. Syö runsaasti vihanneksia, hedelmiä, täysjyvätuotteita ja proteiinia, ja vältä sokeripitoisia juomia ja välipaloja.

  2. Liiku säännöllisesti

  Harjoittelu raskauden aikana on turvallista, kunhan et ylitä kykyjäsi. Kävely, uinti ja jooga ovat hyviä rauhallisempia vaihtoehtoja. Mutta muista aina keskustella lääkärisi kanssa ennen aloittamista. Liikuntaa raskauden aikana voidaan pitää avainasiana painonnousun hallitsemisessa. Lisäksi liikunta vähentää stressiä, lievittää kipua ja vaivaa, ja auttaa valmistamaan sinua synnytykseen.

  3. Juo paljon vettä

  Juominen riittävästi vettä raskauden aikana voi auttaa sinua tuntemaan olosi kylläisemmäksi ja hillitsemään mielitekojasi. Lisäksi se pitää sinut terveenä ja vireänä ja auttaa sinua pysymään nesteytettyinä. Vältä sokeripitoisia juomia ja juo joko vettä tai vähäkalorisia raskauden aikaiseen käyttöön tarkoitettuja juomia.

  4. Vältä epäterveellisiä ruokia ja juomia

  On tärkeää välttää epäterveellisiä ruokia ja juomia raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen. Ylimääräinen sokeri ja rasva voivat aiheuttaa ei-toivottuja raskauskiloja. Vältä sokeripitoisia välipaloja ja leivonnaisia, hampurilaisia, rasvaisia ruokia, sipsejä ja muita sokeripitoisia juomia. Muista kuitenkin, että satunnaiset herkuttelut ovat sallittuja, mutta ne on pidettävä kohtuullisina.

  5. Imetä vauvaasi

  Imettämiseen on monia terveyshyötyjä, ja se voi auttaa myös painonnousun välttämisessä. Imetys varmistaa, että vauva saa kaikki tarvitsemansa ravintoaineet äidinmaidosta. Imettäessäsi kulutat myös ylimääräisiä kaloreita, mikä auttaa sinua pysymään hoikkana.

  6. Ole aktiivinen

  Synnytyksen jälkeen, on tärkeää pysyä aktiivisena. Vaikka et pysty tekemään kovaa treeniä välittömästi synnytyksen jälkeen, voit kuitenkin aloittaa kevyellä liikunnalla postpartum-päivinä. Kävely, pyöräily ja uinti ovat hyviä vaihtoehtoja. Muista aloittaa varovasti, ja keskustella lääkärisi kanssa ennen aloittamista.

  Päätelmä

  On tärkeää muistaa, että synnytyksen jälkeinen palautuminen on henkilökohtainen ja voi kestää eri aikaa eri ihmisillä. Sinun täytyy kuunnella kehoasi ja tehdä, mikä tuntuu sinusta parhaimmalta. Syödä terveellisesti ja monipuolisesti, liikkua säännöllisesti, juoda riittävästi vettä, välttää epäterveellisiä ruokia ja juomia, imettää vauvaasi ja olla aktiivinen ovat tärkeitä vinkkejä raskauskilojen välttämiseen. Muista aloittaa hitaasti ja pitää asiat kohtuullisina, jotta vältät liian kovan stressin itsellesi synnytyksen jälkeen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.