Miten Valtio Tukee Flunssaista Opiskelijaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1858

  +

  Miten valtio tukee flunssaista opiskelijaa?

  Flunssa on yleinen vaiva, joka saattaa iskeä opiskelijoihin juuri ennen tärkeitä tenttejä tai ajankohtaista opiskeluaikataulua. Flunssan vaikutukset ovat yksilöllisiä ja niiden seuraukset voivat olla koulutuksen kannalta merkittäviä. Onneksi Suomen valtio tarjoaa monia eri tukia flunssasta kärsiville opiskelijoille.

  Kolme päivää sairauslomaa opiskelijoille

  Suomen lainsäädännön mukaan opiskelijat, jotka ovat sairastuneet, ovat oikeutettuja kolmen päivän sairauslomaan. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelija voi saada koulusta myös kirjallisen todistuksen sairauslomastaan. Saatuaan tämän todistuksen opiskelija voi helpommin hakea apua opiskelunsa suhteen.

  Opintotuen säilyttäminen

  Sairaus voi vaikuttaa myös opintotukeen. Opiskelija ei kuitenkaan menetä opintotukeaan lyhyellä sairauslomalla. Kun sairausloma on yli kolme päivää, opiskelijan tulee toimittaa Kelalle todistus sairauslomastaan. Tällöin opiskelija voi saada opintotukensa myös sairauslomansa ajalta.

  Opiskelijaterveydenhuolto

  Lääkärit voivat auttaa opiskelijoita monin tavoin flunssan hoidossa. Opiskelija voi hakeutua oppilaitoksen terveydenhoitopalveluihin, joista on saatavilla erilaisia palveluja flunssan hoitoon. Esimerkiksi rokotukset, lääkäritapaamiset, laboratoriotestit ja hoito-ohjeet ovat yleisiä palveluita. Opiskelijaterveydenhuolto on ilmaista ja rekisteröinti edellyttää vain opiskelijakorttia.

  Opintojen suorittamisen suunnittelu

  Opiskelijan flunssan vaikutukset opiskeluun voivat olla merkittäviä. Tämän vuoksi opiskelijoiden tulisi suunnitella etukäteen, kuinka flunssa vaikuttaa heidän opiskeluunsa. Joillekin flunssa voi tarkoittaa lepoaikaa, kun taas toisille se saattaa olla parasta aikaa opiskella ennen kuin oireet pahenevat. Opiskelijoiden tulisi myös muistaa ilmoittaa sairastumisesta opettajille ja pyytää mahdollisia lisäohjeita opintojen suorittamiseksi.

  Kelan sairauspäiväraha

  Jos flunssa pitkittyy ja opiskelija on pakotettu jäämään sairauslomalle yli kolmeksi päiväksi, voi hän hakea Kelan sairauspäivärahaa. Tämä korvaus on tarkoitettu opiskelijalle, joka ei voi työskennellä sairauden vuoksi. Sairauspäivärahaa voi hakea joko puhelimitse, sähköpostilla tai Kelan verkkopalvelussa.

  Johtopäätös

  Suomessa asuvat opiskelijat voivat olla huoletta flunssan vaikutuksista opiskeluunsa. Suomen valtio tarjoaa monia eri tukia flunssasta kärsiville opiskelijoille, kuten kolmen päivän sairauslomaa, säilyttämisen opintotuen ja opiskelijaterveydenhuollon palveluita. On tärkeää, että opiskelijat suunnittelevat etukäteen, kuinka flunssa vaikuttaa heidän opiskeluunsa ja ilmoittavat sairastumisestaan opettajilleen. Kaiken lisäksi sairauspäivärahaa voi hakea, jos flunssa pitkittyy.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.