Miten Valmistautua Nuohoukseen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1529

  +

  Miten valmistautua nuohoukseen?

  Nuohouksen tarkoituksena on poistaa kertynyt noki, pöly ja muut palamistuotteet tulisijasta. Nuohoojan on tärkeää tarkistaa savupiipun ja hormien kunto, joten nuohous on tärkeä osa tulisijan huoltamista ja turvallisuuden varmistamista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit valmistautua nuohoukseen kotona.

  Miksi nuohous on tärkeää?

  Nuohous on tärkeä osa tulisijan huoltamista ja turvallisuuden varmistamista. Savupiipuista ja hormeista kertyy ajan myötä noki- ja savukerroksia, jotka voivat aiheuttaa palo- ja häkävaaran. Nuohouksessa poistetaan nämä kerrokset, ja samalla varmistetaan, että savukaasut pääsevät esteettömästi poistumaan savupiipusta.

  Milloin nuohous tulee suorittaa?

  Nuohous tulee suorittaa vähintään kerran vuodessa. Ennen talvikautta suoritettu nuohous varmistaa, että tulisija toimii turvallisesti ja tehokkaasti läpi talven.

  Miten valmistaudun nuohoukseen?

  Ennen nuohoojan saapumista varmista, että tulisija on jäähtynyt ja näkyvillä ei ole avotulta. Poista kaikki palamistuotteet, kuten tuhka, hiilet ja puut, tulisijasta.

  Mitä nuohooja tekee?

  Nuohooja tarkastaa tulisijan ja sen hormit ja analysoidaan niiden kuntoa ja puhdistustarvetta. Nuohooja käyttää tähän tarkoitukseen erityistä nuohousharjaa, jolla hän putsaa hormit ja savupiipun. Tarvittaessa nuohooja voi myös asentaa uuden hormin tai tiivistää vanhan hormin vuotoja.

  Kuinka valita nuohooja?

  Nuohouspalveluita löytyy nykyään useilta eri tahoilta, joten kannattaa olla tarkkana palveluntarjoajan valinnassa. Valitse aina ammattitaitoinen ja luotettava nuohooja. Erilaisia nuohouspalveluita tarjoavat yritykset löytyvät muun muassa internetistä tai hakemistoista. Huomioi myös palvelun hinta, sillä nuohouskustannukset voivat vaihdella suuresti eri alueiden ja yritysten välillä.

  Yhteenveto

  Nuohouksen suorittaminen on erittäin tärkeää tulisijan turvallisuuden kannalta. Se poistaa kertyneen nokikerroksen, joka voi aiheuttaa palo- ja häkävaaran. Nuohoojan on tarkastettava tulisijan ja hormien kunto, joten nuohous on tärkeä osa tulisijan huoltamista ja turvallisuuden varmistamista. Nuohous tulee suorittaa vähintään kerran vuodessa, ja nuohoojan valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Varmista myös, että tulisija on jäähtynyt ja näkyvillä ei ole avotulta ennen nuohoojan saapumista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.