Miten Valmistautua Koulun Alkuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5701

  +

  Miten valmistautua koulun alkuun Suomessa asuville ihmisille

  Miten valmistautua koulun alkuun Suomessa asuville ihmisille

  1. Hanki tarvittavat koulutarvikkeet ajoissa

  Ennen koulun alkua on hyvä käydä läpi tarvittavat koulutarvikkeet ja hankkia ne ajoissa. Erityisesti perusasteen oppilaat tarvitsevat esimerkiksi kyniä, vihkoja, lyijykyniä, teroittimia ja pyyhekumeja. Vanhemmat voivat myös tarkistaa oppilaiden koulun antaman materiaalilistan ja varmistaa, että kaikki tarvittava on hankittu.

  2. Valmistaudu henkisesti

  Koulun alku voi olla jännittävää aikaa niin oppilaille kuin vanhemmillekin. On tärkeää puhua avoimesti lapsen kanssa ja valmistautua henkisesti uuteen kouluvuoteen. Vanhemmat voivat esimerkiksi käydä läpi koulupäivän rutiineja, luoda oppilaalle rauhallisen opiskelupaikan kotiin ja auttaa lasta tuntemaan olonsa itsevarmaksi ja valmiiksi uusiin haasteisiin.

  3. Sovi koulumatkat

  Monet oppilaat kulkevat koulumatkat joko kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla. On tärkeää sopia koulumatka huolellisesti etukäteen. Vanhemmat voivat esimerkiksi käyttää koulun matkaoppaista tai opiskelijakorttien tarjoamia reittihakuja selvittääkseen parhaan ja turvallisimman kulkutavan koululle.

  4. Organisoi opiskelupaikka kotona

  Hyvin organisoitu opiskelupaikka kotona on tärkeä osa oppimista. Oppilaan paikka tulisi olla hiljainen ja rauhallinen, vapaa häiriötekijöistä ja siisti. Pöydän ympärille tulisi löytyä riittävästi tilaa tarvikkeille ja oppimateriaaleille.

  5. Hanki terveellinen eväspakkaus

  Hyvä ruoka on tärkeä osa oppilaan jaksamista koulupäivän aikana. Väsymys, päänsärky ja keskittymisvaikeudet voivat johtua puutteellisesta ruokavaliosta. Vanhemmat voivat valmistaa terveellisiä eväitä oppilaalle, jotka sisältävät proteiineja, hiilihydraatteja ja kuituja. Hyviä eväitä ovat esimerkiksi hedelmäsalaatit, voileivät ja vastuullisesti valmistetut välipalapatukat.

  6. Tutustu koulun sääntöihin

  Ennen koulun alkua on hyvä käydä läpi koulun säännöt ja oppilaan velvollisuudet kouluyhteisössä. Vanhemmat voivat yhdessä oppilaan kanssa keskustella koulun järjestyssäännöistä, käytöstavoista ja mahdollisista rangaistuksista. On tärkeää muistaa, että koulussa noudatetaan yleisiä hyviä tapoja ja käytöstavat ovat yhtä tärkeitä kuin oppiminen.

  7. Luo hyvä rutiini

  Hyvä rutiini päivittäisissä toimissa auttaa oppilasta saavuttamaan hyviä tuloksia koulussa. On tärkeää luoda säännöllinen aikataulu, joka sisältää riittävästi aikaa kotitehtäville, harrastuksille ja levolle. Oppilaan tulisi myös pyrkiä noudattamaan samaa rutiinia viikonloppuisin, jotta koulun ja vapaapäivien välinen rytmi pysyy tasaisena.

  Johtopäätös

  Koulun alku on tärkeä vaihe oppilaan elämässä. Valmistautuminen koulun alkua varten tulisi aloittaa hyvissä ajoin, jotta oppilas voi aloittaa uuden kouluvuoden mahdollisimman hyvin. Huolellinen suunnittelu, terveelliset elämäntavat ja hyvä rutiini ovat avaimia onnistuneeseen kouluvuoteen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.