Miten Valmistautua Koiranpennun Tuloon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4342

  +

  Miten valmistautua koiranpennun tuloon?

  1. Laita koti kuntoon

  Koiranpennun tulisi tuntea olonsa turvalliseksi ja viihtyisäksi uudessa kodissaan. Hanki tarpeeksi tilaa ja mukavuuksia leikkiin ja nukkumiseen. Laadi myös turvallisen tilan rajat, johon pentu voi mennä rauhoittumaan ja lepäämään.

  2. Huolehdi koiranruokinnasta

  Koiranpennun ruokavaliolla on merkittävä vaikutus hänen terveyteensä ja hyvinvointiinsa. Keskustele eläinlääkärin kanssa oikeasta ruokinnasta ja ravintolisien tarpeesta.

  3. Tutustu koiranpennun hoitoon

  Tunne koiranpennun hoidon perusteet, kuten kynsien leikkaus, korvien puhdistus ja hampaiden harjaaminen. On myös tärkeää tunnistaa ensiaputilanteet ja osata toimia oikein.

  4. Osta tarvittavat varusteet

  Hanki koiranpennulle tarvittavat varusteet, kuten kaulapanta, hihna, kuljetuskoppa ja ruokakupit. Muista myös hankkia leluja ja puruluut, joilla koiranpentu voi purkaa energiansa.

  5. Kouluta koiranpentua

  Koiranpennun koulutus on tärkeää hänen turvallisuutensa ja käytöksen kannalta. Aloita peruskäskyjen opettaminen heti pentusi kotiin saapumisen jälkeen.

  6. Varaudu eläinlääkärikuluihin

  Koiranpennun eläinlääkärikulut voivat olla korkeat, joten varaudu niihin etukäteen. Käy eläinlääkärissä säännöllisesti tarkistuttamassa koirasi terveydentilaa ja rokotuttamassa hänet tarvittavilla rokotteilla.

  7. Hanki koiranpennulle kaveri

  Koiranpennut rakastavat leikkiä ja seurustella muiden koirien kanssa. Jos mahdollista, hanki pentusi kaveriksi toinen koira, johon hän voi tutustua ja leikkiä.

  Kokonaisuudessaan, koiranpennun tulo on jännittävä ja iloinen tapahtuma, mutta vaatii myös valmistautumista ja huolenpitoa. Huolehtimalla edellä mainituista asioista varmistat koiranpennun terveyden ja hyvinvoinnin, sekä nautit tulevista vuosista yhdessä parhaan ystäväsi kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.