Miten Valmistautua Hierontaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #592

  +

  Miten valmistautua hierontaan

  Hieronta on erinomainen keino rentoutua ja huoltaa kehoa. Se auttaa poistamaan lihasjännitystä ja parantaa verenkiertoa. Vaikka hieronta on rentouttavaa, sen saaminen voi jännittää joitakin ihmisiä, varsinkin jos ei ole käynyt hieronnassa aiemmin. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit valmistautua hierontakokemukseen ja tuntea olon mukavaksi.

  Valmistaudu henkisesti

  Hieronta on kehonhoitomenetelmä, joka keskittyy tasapainottamaan kehon toimintoja. Hieronta voi vaikuttaa myös mielialaan ja auttaa lieventämään stressiä. Siksi on tärkeää valmistautua hierontaan myös henkisesti. Ennen hierontaa yritä rentoutua mahdollisimman paljon. Mahdollisesti joogaa tai meditoi hetki ennen hierontaa.

  Puhdista iho

  Hieronta toteutetaan ihoa vasten hieroen, joka tekee ihosta arvokkaan hieronnan osan. Siksi on tärkeää valmistaa iho hierontaa varten. Pese iho huolellisesti ennen hierontaa ja älä käytä voimakkaasti tuoksutettuja tuotteita, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita hieronnan aikana. Hoidettu iho takaa parhaimman mahdollisen hierontakokemuksen.

  Syö kevyesti ennen hierontaa

  Jotta saisit parhaan hyödyn hieronnasta, vatsan tulisi olla tyhjä, kun olet hierontapöydällä. Älä kuitenkaan saavu hierontaan liian nälkäisenä, sillä silloin et tunne olosi mukavaksi hieronnan aikana. Syö kevyesti ennen hierontaa, esimerkiksi pari tuntia aikaisemmin.

  Ota mukaan löysät ja mukavat vaatteet

  Vaikka hieronnan tarkoitus on rentouttaa kehoa ja mieltä, osa hieronnasta toteutetaan pukeutuneena. Löysät, mukavat vaatteet tekevät kokemuksesta miellyttävämmän. Pukeudu kuitenkin niin, että terapeutti pääsee helposti käsittelemään hierottavan kehonosan.

  Ilmoita terapeutille mahdollisista sairauksista ja rajoituksista

  On tärkeää muistaa, että hieronta ei ole kaikille sopiva hoitomuoto. Kerro terapeutille mahdollisista sairauksista tai rajoituksista, kuten leikkauksista, vammoista tai raskauden tilasta. Terapeutti pystyy mukauttamaan hieronnan yksilöllisen tarpeesi mukaan.

  Keskity hengitykseen hieronnan aikana

  Jotta saisit parhaan mahdollisen hyödyn hieronnasta, yritä rentoutua ja keskittyä hengitykseen. Syvään hengittäminen helpottaa rentoutumista hieronnan aikana. Keskity rentouttamaan kehon eri alueita, kun terapeutti työskentelee niiden kanssa.

  Rentoudu hieronnan jälkeen

  Hieronta voi tehdä sinut uneliaaksi, joten varaudu rentoutuneeseen olotilaan hieronnan jälkeen. Pysy hierontapöydällä muutaman minuutin ajan, ja nouse ylös varovasti. Juo runsaasti vettä hieronnan jälkeen auttaaksesi poistamaan kehon kuona-aineita.

  Valmistaudu hierontaan huolellisesti, jotta voit saada siitä parhaan mahdollisen hyödyn. Puhdista iho, syö kevyesti ennen hierontaa, ota mukaan mukavat vaatteet ja keskity hengitykseen hieronnan aikana. Muista myös rentoutua hieronnan jälkeen ja juoda runsaasti vettä auttaaksesi kehon detox-prosessia. Hyvä hieronta auttaa rentoutumaan ja tasapainottamaan kehon toimintoja.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.