Miten Valitaan Suksien Pituus

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #229

  +

  Miten valitaan suksien pituus?

  Suksien pituuden valinta on tärkeä tekijä lasketteluharrastuksen kannalta. Suksien pituus vaikuttaa siihen, miten helppo suksilla on laskea, miten nopeasti suksilla voi liikkua, ja miten hyvin suksilla voi hallita laskua. Suksien pituus kannattaa valita oman taitotason ja lähtökoon mukaan.

  Miten valitsen suksien pituuden aloittelijalle?

  Aloittelijalle sopivat suksen pituudet ovat yleensä lyhyet tai keskipitkät. Suositeltava pituus on noin 10-15 cm lyhyempi kuin laskijan oma pituus. Tämä takaa sen, että suksilla on helppo liikkua ja hallita laskussa.

  Miten valitsen suksien pituuden kokeneelle laskijalle?

  Kokeneelle laskijalle sopivat suksen pituudet ovat yleensä pidemmät. Suuntasäännöt ovat noin 5-10 cm lyhyemmät kuin laskijan oma pituus. Tämä takaa sen, että suksilla voi laskea nopeammin, ja suksilla voi tehdä haastavampia käännöksiä.

  Miten valitsen suksien pituuden freestyle- tai parkkilaskuun?

  Freestyle- tai parkkilaskuun sopivat suksen pituudet ovat yleensä lyhyet. Suositeltavat pituudet ovat noin 10-15 cm lyhyempiä kuin laskijan oma pituus. Tämä takaa sen, että suksilla on helppo liikkua ilmassa ja tehdä temppuja.

  Miten valitsen suksien pituuden off-piste-laskuun?

  Off-piste-laskuun sopivat suksen pituudet ovat yleensä pidemmät. Suositeltavat pituudet ovat noin 10-15 cm pidempiä kuin laskijan oma pituus. Tämä takaa sen, että suksilla on helppo laskea pehmeässä lumessa ja hallita laskua.

  Mitä muita tekijöitä tulee huomioida suksien pituuden valinnassa?

  Suksien pituuden lisäksi laskijan tulee ottaa huomioon laskutyyli, suksesta löytyvä jäykkyys ja laskijan paino. Kokeneet laskijat valitsevat usein jäykemmät sukset, kun taas aloittelijoiden kannattaa valita pehmeämmät sukset helpomman hallittavuuden vuoksi. Paino vaikuttaa suksen joustavuuteen ja sitä kautta laskukokemukseen.

  Yhteenveto

  Suksien pituuden valinnassa tärkeintä on muistaa oman taitotason ja lähtökoon huomioiminen. Aloittelijoille sopivat lyhyemmät tai keskipitkät sukset, kun taas kokeneille suositellaan pidempiä suksia. Suksen jäykkyys, laskutyyli ja laskijan paino vaikuttavat myös suksen valintaan. Sukset kannattaa aina valita huolella oman laskukokemuksen parantamiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.