Miten Valita Sukset

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #6064

  +

  Miten valita sukset

  Talvisesongin lähestyessä on aika hankkia sukset. Oikean lajityypin ja pituuden valinta voi olla haastavaa, mutta on tärkeää varmistaa sukien sopivuus omaan tyyliin ja käyttötarkoitukseen. Tässä artikkelissa kerromme miten valita sukset oikein.

  Laji

  Aluksi tulee päättää millaiseen lajiin suksia tarvitset. Jos suunnittelet menoa alppilaskettelurinteessä, tarvitset alppisukset. Niiden side on kiinnitetty vain kärkeen ja kantaan, joten ne kääntyvät paremmin rinteessä ja ovat helpommat hallita. Maastohiihtoa varten tarvitset perinteiset tai luistelusukset. Perinteisissä suksissa on pitopohja, jotka antavat enemmän pitoa jyrkissä nousuissa. Luistelusukset ovat kapeammat, jotta ne kulkevat helpommin riippumatta lumipitoisuudesta.

  Pituus

  Pituuden tulee olla sopiva omaan pituuteen ja käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi alppisukset ovat yleensä oman pituuden mittaiset tai hieman lyhyemmät. Perinteisten suksien pituus taas riippuu hiihtäjän painosta. Mitä raskaampi hiihtäjä on, sitä pidemmät suksien tulee olla. Luistelusukset ovat yleensä hieman lyhyemmät kuin perinteiset suksien, niiden pituus valitaan painon ja hiihtotyylin mukaan.

  Maine

  Sukset voivat myös vaihdella merkin mukaan. Suosittuja merkkejä ovat muun muassa Fischer, Madshus, Rossignol ja Salomon. Suksiin kannattaa satsata, sillä hyvät sukset ovat kevyemmät, kestävämmät ja paremmin hallittavissa. Hyvien sukien hankkiminen on investointi pitkälle tulevaisuuteen.

  Lisävarusteet

  Lisäksi on tärkeää valita oikeankokoiset monot, jotka istuvat hyvin. Niiden tulee pitää jalka tiukasti paikallaan, sillä sukseen siirtyvä voima välittyy monosta sukseen. Laskettelusauvat, kypärä ja suojalasit ovat myös tärkeitä lisävarusteita.

  Yhteenveto

  Sukkia valitessa kannattaa ensin miettiä minkä lajin parissa aikoo harrastaa. Oikea pituus riippuu omasta pituudesta ja käyttötarkoituksesta. Laadukkaat sukset ovat kevyemmät, kestävät paremmin ja ovat helpommin hallittavissa. Huolella hankittuihin varusteisiin kannattaa panostaa, jotta harrastuksesta saa kaiken irti.

  Sillä ei ole väliä, oletko aloittelija vai ammattilainen, jokaisen kannattaa ottaa huomioon nämä vinkit ennen sukien ostamista. Valitsemalla oikeat sukset, voit varmistaa, että talvisesongista tulee ikimuistoinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.