Miten Vaihtaa Liittoa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3759

  +

  Miten vaihtaa liittoa

  Suomessa avioeroista tulee yhä yleisempää, ja vaikka se ei aina ole helppo päätös, niin joskus se on välttämätöntä. Kun avioero on päätetty, voi seuraavaksi syntyä kysymys uuden liiton aloittamisesta. Tässä artikkelissa kerromme, miten vaihtaa liittoa Suomessa.

  1. Avioliiton purkaminen

  Ennen uuden liiton aloittamista tulee selvittää, että edellinen avioliitto on purettu virallisesti. Avioliiton purkaminen Suomessa tapahtuu avioerolla, jonka voi hakea joko yksin tai yhdessä puolison kanssa. Avioeron hakeminen voi mennä useita kuukausia, ja sen jälkeen virallinen avioliitto päättyy.

  2. Henkilökohtaisen tilanteen pohdinta

  Ennen uuden liiton aloittamista on tärkeää pohdiskella henkilökohtaista tilannetta. Onko valmis aloittamaan uutta suhdetta, vai tarvitseeko enemmän aikaa itselleen? Onko valmis sitoutumaan ja tekemään töitä uuden suhteen eteen? Nämä asiat kannattaa miettiä tarkasti ennen kuin aloittaa uuden liiton.

  3. Tapaaminen uusia ihmisiä

  Uusien ihmisten tapaaminen voi olla hankalaa, mutta se on tärkeää uuden liiton aloittamisessa. Suomessa on monia tapoja tavata uusia ihmisiä, kuten harrastuspiirit, yhdistykset ja deittipalvelut. Tärkeintä on olla avoin uusille kokemuksille ja ihmisiä kohtaan.

  4. Uuden suhteen aloittaminen

  Kun sopiva kumppani löytyy, on tärkeää olla rehellinen ja avoin häntä kohtaan. Kerro, että edellinen avioliitto on purettu ja mitä odotat uudelta suhteelta. On hyvä myös käydä läpi aiemman liiton haasteet ja oppia siitä, jotta uusi suhde voi olla terveempi.

  5. Huomioi lapsiperheet

  Jos edellisestä liitosta on lapsia, on tärkeää huomioida heidän tilanteensa uutta suhdetta aloittaessa. On tärkeää pitää yhteyttä lasten kanssa, keskustella heidän tunteistaan ja pitää heidät ajan tasalla uusista tilanteista. Uusi kumppani kannattaa tavata vasta kun olet varma siitä, että suhteesi on vakaa ja kestävä.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että uuden liiton aloittaminen edellyttää ensin virallisen avioliiton purkamista. Uuteen liittoon siirtyminen vaatii myös henkilökohtaista pohdintaa, uusien ihmisten tapaamista sekä rehellisyyttä ja avoimuutta uudelle kumppanille. Jos edellisestä liitosta on lapsia, tulee heidän tilanteensa huomioida uutta suhdetta aloitettaessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.