Miten Vaihtaa Koulua

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #3263

  +

  Miten vaihtaa koulua

  Vaihtaminen koulua voi joskus olla tarpeellista monestakin eri syystä. Syynä voi olla esimerkiksi koulun ilmapiiri tai oppimisvaikeudet. Oli syy mikä tahansa, on tärkeää tietää, miten kouluvaihto käytännössä toteutetaan Suomessa.

  1. Harkitse tarkkaan

  Ennen kuin teet päätöksen koulun vaihdosta, kannattaa harkita tarkkaan. Koulun vaihto on iso ja merkittävä päätös, joka voi vaikuttaa elämääsi pitkään. Siksi on tärkeää pohtia, miksi haluat vaihtaa koulua ja millaiset syyt siihen johtavat. On myös hyvä keskustella vanhempien tai huoltajien kanssa ennen päätöksen tekemistä.

  2. Ota yhteyttä uuteen kouluun

  Jos olet päättänyt vaihtaa koulua, seuraava askel on ottaa yhteyttä uuteen kouluun. Ota yhteyttä mahdollisimman pian, jotta voit aloittaa koulun vaihtoon liittyvät käytännön asiat ajoissa. Kysy uuden koulun opettajilta, mitä asiakirjoja he tarvitsevat, ja kuinka koulun vaihto käytännössä toteutuu.

  3. Asioi nykyisessä koulussa

  Ota yhteyttä nykyiseen kouluusi ja kerro, että olet päättänyt vaihtaa koulua. Kysy, mitä asiakirjoja nykyinen koulusi tarvitsee siirtääksesi opintotietosi uuteen kouluun. Tärkeitä asiakirjoja ovat muun muassa opintosuoritusote, todistukset ja muut opintoihin liittyvät asiakirjat.

  4. Täytä uuden koulun hakemus

  Uudessa koulussa sinun tulee täyttää kouluun hakulomake ja toimittaa tarvittavat asiakirjat. Hakulomakkeessa kysytään yleensä henkilötietoja, opintoja ja erilaisia tietoja taustastasi. Uuden koulun opettajat arvioivat hakulomakkeen perusteella, sopiiko koulun opetus sinulle ja millaisia opintoja sinulle voidaan tarjota.

  5. Vaihda koulua

  Kun olet saanut uuden koulun hyväksynnän, sinun tulee ilmoittautua uuteen kouluun. Valmistaudu siirtymään uuteen kouluun ja tutustu esimerkiksi uuteen luokkaan sekä opettajiin. Muista myös pyytää kopiot kaikista asiakirjoista, jotka olet jättänyt uuden koulun hakulomakkeeseen.

  Yhteenveto

  Koulun vaihto on iso päätös, joka vaatii harkintaa ja huolellista valmistautumista. Ennen päätöksen tekemistä on tärkeää pohtia, miksi haluat vaihtaa koulua. Kun päätös on tehty, tulee ottaa yhteyttä uuteen kouluun ja täyttää kouluun hakulomake. Lisäksi nykyisessä koulussa tulee hoitaa kaikki siirtymiseesi liittyvät asiakirjat. Muista, että koulun vaihto on mahdollisuus saada uusia oppimiskokemuksia ja ystäviä, joten pidä avoin mieli uusille mahdollisuuksille!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.