Miten Vaihdan Sähköpostiosoitteen

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #1990

  +

  Miten vaihdan sähköpostiosoitteen?

  Sähköposti on nykypäivänä yksi tärkeimmistä tavoista kommunikoida niin työpaikalla kuin yksityiselämässäkin. Usein meillä on käytössä useampia sähköpostiosoitteita, jotka voivat olla yhteydessä esimerkiksi eri työpaikkoihin tai yrityksiin. Jos haluat vaihtaa nykyisen sähköpostiosoitteesi uuteen, voit tehdä sen seuraavien vaiheiden avulla.

  Vaihe 1: Valitse uusi sähköpostiosoite

  Aloita valitsemalla uusi sähköpostiosoite, jonka haluat ottaa käyttöön. Voit valita uuden osoitteen ilmaisia palveluita kuten Gmail tai Outlook tai maksullisia palveluita kuten yrityksiltä ostetut sähköpostipalvelut. Valitse käyttöösi sopiva nimi tai nimikombinaatio, joka on helposti muistettavissa ja edustaa sinua hyvin.

  Vaihe 2: Kerro yhteyshenkilöillesi uudesta sähköpostiosoitteesta

  Kun olet valinnut uuden sähköpostiosoitteen, ilmoita siitä kaikille tarpeellisille yhteyshenkilöillesi ja organisaatioille, joiden kanssa olet tekemisissä. Tärkeimmät tahot ovat perhe, ystävät, työpaikat ja viranomaiset, kuten pankit. Suositeltavaa on, että säilytät vanhan sähköpostiosoitteesi vielä jonkin aikaa ja asetat sen automaattiseksi vastausviestiksi, jossa kerrot uudesta sähköpostiosoitteestasi.

  Vaihe 3: Siirrä vanhat viestisi uuteen sähköpostilaatikkoon

  Jotta et menetä tärkeitä viestejä, siirrä vanhat sähköpostiviestisi uuteen sähköpostilaatikkoon. Voit tehdä tämän helposti esimerkiksi tuomalla uuteen sähköpostilaatikkoon vanhan sähköpostilaatikkosi yhteystiedot ja kirjautumistunnukset. Tarkista myös, että kaikki tärkeät viestit on tallessa ja voit jatkossa löytää ne uudesta sähköpostilaatikosta.

  Vaihe 4: Muokkaa kaikki verkkopalveluiden tilit, johon sähköpostisi on liitetty

  Muista päivittää myös verkkopalveluiden tilit, johon vanha sähköpostiosoitteesi on ollut liitetty. Esimerkkejä näistä ovat verkkokaupat, sosiaalinen media, vakuutusyhtiöt ja useimmat muut verkossa toimivat palvelut. Voit muuttaa tietojasi yleensä kirjautumalla vanhalla sähköpostiosoitteellasi palveluun, valitse tilisi asetukset ja vaihda sähköpostiosoitteesi uuteen.

  Yhteenveto

  Sähköpostiosoitteen vaihto voi tuntua aluksi haasteelliselta, mutta se on yleensä hyvin nopeaa ja helppoa, jos seuraat näitä neljää vaihetta. Valitse uusi sähköpostiosoite, kerro yhteyshenkilöillesi uudesta osoitteestasi, siirrä vanhat viestisi uuteen postilaatikkoon ja päivitä kaikki verkkopalveluissa, jotka ovat liittyneet vanhaan sähköpostiosoitteeseesi. Muistathan myös tarkistaa molemmat sähköpostilaatikkosi, kunnes siirtymäaika uuteen osoitteeseen on ohi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.