Miten Vähentää Vatsan Turvotusta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4664

  +

  Miten vähentää vatsan turvotusta?

  Moni meistä on saattanut kokea epämukavan olon vatsan turvotuksen takia. Onneksi turvotusta voi helpottaa monilla eri tavoilla, ja tässä artikkelissa kerromme sinulle parhaat keinot.

  1. Juo paljon vettä

  Kun juot tarpeeksi vettä, autat kehoasi poistamaan ylimääräistä suolaa, joka voi aiheuttaa turvotusta. Lisäksi vesi auttaa kehon toimintoja ja pitää kudokset kosteina.

  2. Vältä hiilihapollisia juomia

  Hiilihapolliset juomat, kuten limsat ja energiajuomat, voivat aiheuttaa vatsan turvotusta. Ne saavat vatsan tuntumaan täydemmältä kuin se todellisuudessa onkaan, joten vältä niitä mahdollisuuksien mukaan.

  3. Huolehdi kuitujen saannista

  Kuitupitoinen ruoka auttaa nostamaan suolen sisältöä, joka auttaa välttämään ummetusta ja edistää suolen liikkeitä. Hyviä kuitulähteitä ovat esimerkiksi hedelmät, vihannekset ja täysjyvätuotteet.

  4. Vältä liian suuria aterioita

  Liian suuri ateria voi olla raskas keholle sulattaa, ja tästä voi seurata vatsan turvotusta. Syö mieluummin useita pieniä aterioita päivän aikana kuin yksi iso ateria.

  5. Vältä haitallisia elintarvikkeita

  Jotkut elintarvikkeet voivat aiheuttaa vatsan turvotusta joillekin ihmisille, kuten sokeri, maitotuotteet ja vehnätuotteet. Tudellisuudessa jokaisen kannattaa tunnistaa omat pahimmat elintarvikkeet, jotka aiheuttavat turvotusta.

  6. Käytä probiootteja

  Probiootit ovat hyviä maitohappobakteereita, jotka voivat auttaa suolessa olevien hyvien bakteerien kasvua ja parantaa suoliston toimintaa. Probiotteja saa esimerkiksi jogurteista ja muista fermentoiduista elintarvikkeista.

  7. Liiku säännöllisesti

  Liikunta edistää verenkiertoa ja voi auttaa ruoansulatuskanavan toiminnassa. Lepoasennossa ojennetut jalat voivat auttaa myös rauhoittamaan vatsaa.

  Yhteenveto

  Vatsan turvotus voi olla epämukava tunne, mutta monia keinoja on käytössämme sen helpottamiseksi. Nämä keinot ovat helppoja soveltaa arkielämässä ja ne voivat parantaa elämänlaatua. Jokaisen keho on erilainen ja siten hän reagoi eri tavoin elintarvikkeisiin ja juomiin. Kannattaa tehdä muutoksia vähitellen ja seurata kehon vasteita yksittäisille aktiviteeteille pitkällä aikavälillä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.