Miten Vähentää Tupakointia

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #4356

  +

  Miten vähentää tupakointia

  Tupakointi on yksi yleisimmistä terveysriskeistä maailmassa. Se aiheuttaa monia terveysongelmia, kuten syöpää, keuhkoahtaumatautia ja sydän- ja verisuonisairauksia. Tupakointi on myös yksi suurimmista syistä aikuisiän kuolleisuuteen ja se on erittäin kallis tapa. Jos haluat vähentää tupakointia, tässä on muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi.

  1. Asenna uusi rutiini

  Tupakointi on usein tavallinen tapa, joka voidaan liittää muihin rutiineihin, kuten aterioihin tai kahvin juontiin. Aloita uusi rutiini, joka korvaa tupakoinnin, esimerkiksi kävelylenkki tai jokin muu harrastus. Se auttaa sinua sekä selviytymään stressistä että unohtamaan tupakointi.

  2. Hanki tukea

  Kerro ystävillesi, perheellesi tai terveydenhuollon ammattilaisille, että haluat vähentää tupakointiasi. He voivat auttaa sinua pysymään kunnianhimoisissa tavoitteissasi ja kannustaa sinua, kun sinusta tuntuu, että haluat antaa periksi.

  3. Käytä nikotiinikorvaushoitoa

  Nikotiinikorvaushoitoja ovat muun muassa laastarit, purukumi ja nenäsumute. Ne sisältävät nikotiinia ja voivat auttaa sinua välttämään vieroitusoireita, jotka yleensä liittyvät tupakoinnin lopettamiseen. Muista keskustella lääkärisi kanssa siitä, mikä hoito sopii sinulle parhaiten.

  4. Harkitse muiden vaihtoehtojen käyttämistä

  On olemassa muita menetelmiä, jotka voivat auttaa sinua vähentämään tupakointia, kuten akupunktio tai mindfulness-harjoitukset. Näitä menetelmiä ei ole tieteellisesti todistettu, mutta jotkut ihmiset ovat löytäneet niistä hyötyä.

  5. Muuta ympäristösi

  Jos tupakointi liittyy tietyssä määrin tiettyyn paikkaan, vaihda ympäristöä. Jos tupakoit mielelläsi autossa, pysähdy ja sijoita tavaraa autossa uudelleen, jotta vältät vanhan tottumuksesi. Jos tupakoit mielelläsi baarissa, pyri välttämään baarin kulmaa ja ota istumapaikka mahdollisimman kaukana tupakoijista.

  6. Pysy johdonmukaisena

  Vähentäminen on yhtä tärkeää kuin lopettaminen. Jos teet virheen ja poltat savukkeen, pyri pysymään positiivisena ja jatka uudestaan. Lopettaminen ja vähentäminen ovat vaikeita asioita toteuttaa. Mutta kestävillä tavoilla ja tavoilla, jotka tukevat sinua, voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

  Näitä vinkkejä noudattamalla voit olla varma, että tupakointisi vähenee asteittain. Muista, että kaikki tupakoinnin lopettamiseen liittyvät muutokset ovat positiivisia, ja voit vähentää merkittävästi terveysriskejäsi, kun vähennät tupakointia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.