Miten Vähentää Herkkujen Syömistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:52 pm #5302

  +

  Miten vähentää herkkujen syömistä?

  Herkkujen syöminen on monille meistä mieluisa tapa rentoutua ja nauttia hyvän olon tunteesta. Usein kuitenkin huomaamme, että herkuttelusta on tullut tapa, josta on vaikea päästä eroon. Jos haluat vähentää herkkujen syömistä, tässä muutamia vinkkejä, joita voit kokeilla.

  1. Syö säännöllisesti

  Moni meistä sortuu herkutteluun, kun verensokeri alkaa olla alhaalla. Siksi yksi hyvä tapa vähentää herkkujen syömistä on syödä säännöllisesti ja välipaloja tarvittaessa. Kun verensokeri pysyy tasaisena, ei ole niin suurta houkutusta napostella makeita tai suolaisia herkkuja.

  2. Valitse terveellisempiä vaihtoehtoja

  Jos et halua täysin lopettaa herkkujen syömistä, voit yrittää valita terveellisempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi hedelmät, marjat ja pähkinät ovat hyviä välipaloja, joita voi napostella tarvittaessa. Suklaan sijaan voit valita tummaa suklaata, joka sisältää enemmän kaakaota ja vähemmän sokeria.

  3. Syö hitaasti

  Yksi hyvä tapa vähentää herkkujen syömistä on syödä hitaasti ja nautiskella ruoasta. Kun syöt hitaasti, ehkäiset ylensyöntiä ja annat vatsallesi aikaa rekisteröidä, että se on saanut tarpeeksi ruokaa. Tällöin herkkujen syöminenkin vähenee.

  4. Lopeta napostelu

  Jos olet kova napostelemaan herkkuja päivän aikana, voit kokeilla lopettaa napostelun kokonaan. Sen sijaan voit yrittää syödä säännöllisesti aterioita ja välipaloja, joilla pidät nälän pois. Tällöin tarve napostella herkkuja vähenee huomattavasti.

  5. Pysy aktiivisena

  Liikunta on hyvä tapa pitää mieliteot kurissa. Liikunnan jälkeen mieli on rentoutunut ja keho täynnä energiaa, jolloin ei ole tarvetta syödä herkkuja. Kokeile esimerkiksi lenkkeilyä, kuntosaliharjoittelua tai joogaa, niin huomaat pian, että mieliteot herkkuihin vähenevät.

  Yhteenveto

  Herkkujen syöminen on monelle meistä tapa rentoutua ja nauttia elämästä. Jos kuitenkin haluat vähentää herkkujen syömistä, voit kokeilla esimerkiksi säännöllistä syömistä, terveellisempien vaihtoehtojen valitsemista, hitaasti syömistä, napostelun lopettamista ja aktiivisuutta. Muista kuitenkin, että kohtuus kaikessa on tärkeää, joten herkuttele silloin tällöin, mutta älä anna herkuttelun hallita jokapäiväistä elämääsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.