Miten Vähentää Alkoholin Käyttöä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #2704

  +

  Miten Vähentää Alkoholin Käyttöä

  Alkoholin käyttö on osa suomalaista kulttuuria ja monilla se on osa arkea. Vaikka kohtuullinen alkoholin käyttö ei ole haitallista terveydellemme, liiallisella käytöllä voi olla vakavia vaikutuksia terveyteemme ja ihmissuhteisiimme. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia keinoja, joilla voit vähentää alkoholin käyttöäsi.

  1. Tunnista oma tilanne

  Alkoholin käytössä on tärkeää ensin tunnistaa oma tilanne. Katsotaan kuinka usein juot ja kuinka paljon juot kerralla. On tärkeää ymmärtää, että liiallinen alkoholin käyttö voi johtaa vakaviin terveysongelmiin. Jos koet, että alkoholinkäyttösi on hallitsematonta tai jos läheisesi tai ystäväsi ovat huolissaan käytöstäsi, kannattaa harkita vähentämistä.

  2. Ota aikaa itsellesi

  Kiireinen arki ja stressi voivat ajaa meitä juomaan liikaa alkoholia. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa aikaa itselleen ja ennen kaikkea löytää muita keinoja rentoutua ja purkaa stressiä. Voit kokeilla jotain uutta harrastusta, kuten liikuntaa tai meditaatiota. Nämä auttavat pitämään mielen ja kehon tasapainossa.

  3. Pidä juomista kirjaa

  Kirjanpito auttaa sinua tiedostamaan kuinka paljon juot ja kuinka usein. Kirjoita ylös juotujen juomien määrä, päivämäärä, kellonaika ja syy juomiselle. Tämä auttaa sinua näkemään, mitkä tilanteet saavat sinut juomaan enemmän ja kuinka usein tiettyä juomaa tulee juotua.

  4. Vaihda alkoholi alkoholittomiin juomiin

  Toinen tapa vähentää alkoholin käyttöä on vaihtaa alkoholi alkoholittomiin juomiin. Opettele valmistamaan erilaisia mocktaileja ja -drinkkejä, jotka maistuvat yhtä herkullisilta kuin perinteiset alkoholijuomat. Tämä ei vain vähennä alkoholin käyttöä, vaan myös varmistaa, että sinulla on virkistävä juoma ilman että altistut alkoholille.

  5. Vältä tilanteita, joissa juot enemmän

  On tilanteita, joissa juomamme alkoholin määrä kasvaa huomattavasti. Esimerkiksi juhlissa tai baareissa. Vältä tällaisia tilanteita tai rajoita alkoholin käyttöäsi kun olet näissä tilanteissa. Tee selväksi ystävillesi, että haluat pitää alkoholin käytön kohtuullisena ja pyydä heitä tukemaan sinua tässä.

  6. Hae apua

  Jos koet, että alkoholin käytössäsi on ongelmia tai hallitsemattomuutta, älä epäröi hakea ammattilaisen apua. Lääkärit ja terapeutit voivat auttaa sinua vähentämään alkoholin käyttöä. On tärkeää ottaa pieniä askelia kohti tavoitetta vähentää tai lopettaa alkoholin käyttö.

  Päätössanat

  Alkoholin käyttö ei ole välttämättä haitallista, mutta liiallisen käytön seuraukset voivat olla vakavia. Kokeile näitä muutamia keinoja, joilla voit vähentää alkoholin käyttöäsi ja muista pitää mielessä, että pienet askeleet ovat tärkeitä kohti tavoitetta. Hae apua, jos tarvitset sitä ja muista, että oma hyvinvointisi on tärkeintä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.