Miten Uniapnea Tutkitaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:50 pm #5422

  +

  Miten Uniapnea Tutkitaan?

  Jos kärsit alkuvaiheessa olevasta uniapneasta, saatat olla tietämättämättä, että kärsit tästä häiritsevästä tilasta. Uniapnea on yleinen tila, joka aiheuttaa vaikeuksia hengittää unen aikana. Tämä johtuu siitä, että kurkunpään lihakset rentoutuvat liikaa, mikä aiheuttaa hengityskatkoja. Näitä hengityskatkoksia kutsutaan apneiksi ja ne voivat kestää 10 sekunnista jopa yli minuuttiin.

  Vaikka uniapnea voi olla oireeton, se voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, kuten korkeaan verenpaineeseen, sydänkohtauksiin ja aivohalvauksiin. Onneksi uniapneaa voidaan tutkia ja hoitaa, joten on tärkeää selvittää, miten uniapnea tutkitaan.

  1. Unipolygrafia

  Unipolygrafia on yleisin tapa tutkia uniapneaa. Unipolygrafia on yleensä hyvänlaatuinen tutkimus, jossa yön aikana mitataan useita parametreja, kuten hengitystä, sydämen rytmiä, aivojen toimintaa ja liikkeiden määrää.

  Unipolygrafiaa varten sinulle annetaan kotona laite, joka kiinnitetään rintaan ja käsivarsiin. Laite mittaa kaikki yölliset toimintasi, kun nukut. Nämä tiedot voidaan sitten lähettää unikliniikalle tulkittavaksi.

  2. Unirekisteröinti

  Unirekisteröinti on tarkempi unen tutkimus, joka suoritetaan uniklinikalla. Unirekisteröinnin aikana potilaan päähän asetetaan erilaisia tutkimuslaitteita, kuten elektrodit aivojen toiminnan seuraamiseksi, anturit hengityksen seuraamiseksi ja sydämen rytmin rekisteröimiseksi. Näiden laitteiden avulla voidaan tarkasti mitata kaikki kehon toiminnat yön aikana.

  Unirekisteröinti kestää yhden yön ja sen ajan potilas nukkuu uniklinikan tiloissa. Tämän jälkeen tiedot analysoidaan ja raportoidaan potilaalle.

  3. Laryngoskopia

  Laryngoskopia on lääketieteellinen termi, joka tarkoittaa kurkunpään tarkastamista. Tämä testi voidaan tehdä lääkärin vastaanotolla ja se antaa lääkärille mahdollisuuden tarkistaa kurkunpään lihakset ja rakenteet.

  Laryngoskopia on tärkeä testi, koska uniapnean syy voi johtua kurkunpään lihaksen heikkoudesta tai jostakin muusta rakenteellisesta ongelmasta.

  4. Kokeellinen hoito

  Joissakin tapauksissa lääkäri voi määrätä kokeellisen hoidon uniapnean hoitoon. Tämä voi tarkoittaa CPAP-laitteen käyttöä, joka on yleinen tapa hoitaa uniapneaa.

  CPAP-laite on laite, joka pitää ilman virtaavan nenän ja suun kautta ylävartalon positiivisessa paineessa. Tämä auttaa estämään kurkunpään lihasten rentoutumista ja hengityskatkoja.

  On tärkeää huomata, että uniapnean diagnoosi ja hoidon aloittaminen eivät aina ole yhtä helpoa kuin luulisi. Tarvitaan useita testejä ja menettelytapoja, jotta voi varmistua, että hengitysvaikeuksesi johtuvat todella uniapneasta. Ole kärsivällinen ja käy läpi kaikki testit, jotta löydät parhaan hoitomuodon uniapneasi hoitoon.

  Yhteenveto

  Uniapnean diagnosointi voi olla vaikeaa. Onneksi on olemassa useita testejä ja menetelmiä, jotka voidaan suorittaa asianmukaisen diagnoosin tekemiseksi. Unipolygrafia on yleisin menetelmä, jolla tutkitaan uniapneaa, mutta jos lääkäri epäilee muita syitä tai tarvitsee tarkempia tietoja, hän voi määrätä unirekisteröinnin tai laryngoskopian. Kokeellinen hoito voi myös olla vaihtoehto, jos lääkäri haluaa aloittaa hoidon nopeasti. Tärkeintä on kuitenkin tehdä kaikki tarvittavat testit ja aloittaa hoito mahdollisimman pian, jos uniapnea todetaan, jotta voit nauttia paremmasta unesta ja välttää mahdollisia terveysriskejä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.