Miten Työttömyyskorvaus Lasketaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5610

  +

  Miten työttömyyskorvaus lasketaan?

  Työttömyyskorvaus on tärkeä tuki, joka auttaa työttömiä selviytymään arjesta, kun he eivät ole palkkatyössä. Työttömyyskorvaus lasketaan monimutkaisen kaavan perusteella, joka huomioi useita eri tekijöitä. Tässä artikkelissa käsitellään työttömyyskorvauksen laskemista ja siihen vaikuttavia tekijöitä.

  Palkkatulot

  Työttömyyskorvauksen suuruus määräytyy aiemmin ansaitun palkan perusteella. Työttömyyskassat, jotka maksavat työttömyyskorvauksia, laskevat korvauksen suuruuden hakijan palkkatulojen perusteella. Työttömyyskassat tarkastelevat yleensä hakijan palkkatuloja 12 kuukauden ajalta ennen työttömyyden alkamista. Tämä tarkoittaa sitä, että työttömyyskorvauksen suuruus vaihtelee henkilöstä toiseen.

  Työhistoria

  Työhistoria ja työttömyysajan pituus vaikuttavat myös työttömyyskorvauksen määrään. Työttömyyskassa laskee korvauksen suuruuden sen perusteella, kuinka pitkään hakija on ollut työelämässä. Työssäolon kesto vaikuttaa myös siihen, kuinka kauan työttömyyskorvausta maksetaan. Pidempi työhistoria voi siis johtaa suurempaan työttömyyskorvaukseen.

  Peruspäiväraha ja ansio-osa

  Työttömyyskorvauksen perusta on peruspäiväraha, joka määritellään hakijan työhistorian ja muiden tekijöiden perusteella. Peruspäivärahan päälle voidaan maksaa ansio-osa, joka lasketaan hakijan aiempien palkkatulojen perusteella. Ansio-osa voi parhaimmillaan nostaa työttömyyskorvauksen suuruutta merkittävästi.

  Erityistilanteet

  Joissain tilanteissa työttömyyskorvaus lasketaan hieman eri tavalla. Esimerkiksi osa-aikatyöstä työttömäksi jäävän korvaus lasketaan työssäoloehtoaikaan perustuvan päivärahan mukaan. Lomautuksen aikana maksettava korvaus voi myös olla erilainen kuin peruspäiväraha ja ansio-osan summa.

  Työttömyysturvaan vaikuttavat muut tekijät

  Työttömyysturvaan vaikuttaa myös muita tekijöitä, kuten hakijan ikä, perhesuhteet ja mahdollinen sairaus tai vamma. Lisäksi työttömyyskorvauksen saamiseksi on oltava voimassaoleva työttömyysturvan jäsenyys.

  Johtopäätökset

  Työttömyyskorvauksen laskeminen voi tuntua monimutkaiselta, mutta se on tärkeää, jotta korvauksen suuruus vastaa hakijan aiempia ansioita ja työhistoriaa. Jos kaipaat tarkempia tietoja työttömyyskorvauksen laskemisesta, voit ottaa yhteyttä työttömyyskassaasi tai TE-toimistoon. He auttavat sinua mielellään selvittämään oman tilanteesi ja vastaamaan kysymyksiisi. Kannattaa myös muistaa, että työttömyyskorvauksen lisäksi on muitakin tukia ja etuuksia, joihin voi olla oikeutettu työttömyyden aikana.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.