Miten Tulvia Voidaan Ehkäistä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3171

  +

  Miten tulvia voidaan ehkäistä

  Tulvat ovat yleinen vaiva Suomessa, joka on tunnettu erityisesti monista vesistöistään. Joskus keväällä tai syksyllä saattaa tapahtua rankkasateita, jotka aiheuttavat tulvan. Tulvat ovat todellinen riski asukkaille, sillä ne voivat aiheuttaa suuria vahinkoja rakennuksille, omaisuudelle ja ihmisten terveydelle. Onneksi tulvien välttäminen ja niiden vaikutusten vähentäminen on mahdollista.

  Suojautuminen tulvilta

  Tulvien vaikutusten vähentämisessä voi aloittaa oman kodin suojautumisesta. Talo tulee rakentaa korkealle ja vedenpitävälle paikalle. Asukkaiden on hyvä olla varautunut kotoa poistumiseen ja turvallisempaan paikkaan siirtymiseen, jos tulva uhkaa. Välttämättömät tavarat, kuten arvopaperit, perheenjäsenten passit, rahat ja tärkeät lääkkeet, tulee olla helposti saatavilla. Tärkeä osa suojautumista on myös omaisuuden suojaus. Talo tulee vakuuttaa tulvan varalta ja kriisitilanteita varten pitää olla antureita, jotka seuraavat tilanteen muutoksia.

  Tulvavesien hallinnointi

  Tulvavesien hallinnointi on tärkeä osa tulvien ehkäisyä. Yksi tehokas keino on rakentaa patoja, jotka estävät tulvaveden pääsyn tietyille alueille. Tulvapadoista ei saa kuitenkaan tulla uhka lähellä oleville asuinympäristöille. Patoja suunniteltaessa tulisi ottaa huomioon, että padot voivat aiheuttaa laavavirran eli patoon kerääntyy suuria vesimassoja, jotka purkautuvat patoa lähestyvien asuntojen ja ympäristön yli vahingollisesti. Digi- ja teknologia-alan tarjoamat ratkaisut voivat auttaa suunnittelemaan tulvapatoja tarkemmin.

  Jos asuinalueen rakentaminen on vältetty alueille, jotka ovat alttiita tulville, silloin voidaan tarvittaessa rakentaa keinotekoisia kosteikkoja, joihin ylimääräinen vesi valuu. Kosteikot ovat hyvä ratkaisu, sillä ne pystyvät pitämään ympäristön kosteana, ja ne toimivat myös pilaantuneen veden puhdistamisjärjestelminä.

  Tulvavaroitukset

  Tulvavaroitukset ovat tärkeä keino, jolla voidaan ehkäistä tulvien vahinkoja. Tieto mahdollisesta tulvasta auttaa ihmisiä valmistautumaan ja siirtämään tärkeä kiinteistö ja tavaroita pois tulvavahingon eteen. Julkisten viranomaisten tulisi pyrkiä tiedottamaan mahdollisimman hyvin ja nopeasti tulvista ja niiden vaikutuksista, jotta ihmiset voivat suojata omaa ja läheistensä omaisuutta paremmin.

  Yhteenveto

  Tulvien vaikutusten vähentäminen edellyttää erilaisten keinojen käyttöä. Suojautuminen tulvilta, tulvien hallintaan tarvittavat teknologiset ratkaisut ja tulvavaroitukset ovat kaikki avaintekijöitä tulvien ehkäisemisessä. Meidän kaikkien velvollisuus on huolehtia tulvavahinkojen minimoinnista niin omaisuutemme, ympäristömme kuin myös oma terveysemme puolesta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.