Miten Tulppaanit Saa Kestämään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #5604

  +

  Miten tulppaanit saa kestämään

  Tulppaanit ovat ihastuttavia ja suosittuja kukkia, joita löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta kodista keväisin. Niiden viehättävyys ja raikkaus saa aikaan kevään odotuksen tunteen ja tuo luonnonvärejä sisätiloihin. Siksi on tärkeää tietää, miten tulppaanit saa kestämään mahdollisimman pitkään.

  1. Osta kunnollisia tulppaaneja

  Tulppaanien kesto riippuu suuresti siitä, millaisia tulppaaneja ostit. On tärkeää valita tuoreimmat ja kestävimmät kukat. Tämä tarkoittaa sitä, että valitse tulppaanit, jotka ovat vastikään avautuneet ja niissä on yksi-kaksi lehteä. Tummat pilkut lehdissä tai kuihtuneet tai irtonaiset terälehdet ovat merkki huonokuntoisista kukista.

  2. Leikkaa ja tee viilto

  Kun olet hankkinut kunnolliset tulppaanit, on tärkeää leikata niiden varret suorassa kulmassa. Tämä mahdollistaa sen, että kukat imevät vettä paremmin, ja ne kestävät siten pidempään. Muotoile varret haluttuun pituuteen ja tee viilto varren pohjaan noin pari senttimetriä pitkä.

  3. Käytä viileää vettä

  Kun olet leikannut tulppaanien varret, laita ne heti veteen, joka ei ole liian kylmää, mutta ei myöskään liian lämmintä. Viileä vesi suosii kestävyyttä, ja siksi veden tulisi olla noin 10 astetta. Jos vesi on liian kylmää, se saattaa hidastaa kasvien kasvua, ja jos vesi on liian lämmintä, se saattaa pilaantua ja aiheuttaa kasvien kuoleman.

  4. Anna kukkien rauhoittua

  Kun olet laittanut tulppaanit oikeaan veteen, anna niiden rauhoittua rauhassa. Älä laita niitä suoraan auringonvaloon tai kuumuuteen, sillä heikosta kasvupaikasta aiheutuu kukkien kuihtuminen. Huoneen anna olla valoisa, mutta varjoisa.

  5. Vaihda vettä säännöllisesti

  Tulppaanit imevät vettä hyvin ja nopeasti, ja siksi vettä tulisi vaihtaa päivittäin. Veden tulisi olla viileää ja puhtaan näköistä, jotta kasvien mikrobikanta ei lisäänny liian paljon. Veden vaihto auttaa myös pitämään kukin ryhmissä ja ne eivät ala elää toistensa kanssa.

  6. Pidä kukat viileässä paikassa

  Tulppaanit eivät pidä kuumuudesta, ja siksi ne tulisi pitää viileässä paikassa. Vältä niiden laittamista auringonpaisteessa, lämmitysputkien lähellä tai kuuman ilmastoinnin alla. Kukat hikoavat, jolloin ne saattavat kuihtua nopeammin.

  7. Vältä vetoa

  Vaikka tulppaanit ovat sisäkasveja, ne eivät siedä vetoa. Siksi tulppaanien pitää olla suojaissa vetoa vastaan ja niitä ei saa asettaa paikkoihin joissa saattaa olla vedon tapaisia ilmavirtauksia.

  Tulppaanit ovat kevään merkki kasveja ja niiden kukinta kestää yleensä viikosta kahteen viikkoon, sen jälkeen kukat alkavat nuutua ja niiden terälehdet saavat ruskehtavia värjäyksiä. Siksi on tärkeää tietää, miten tulppaanit saa kestämään pidempään. Näiden vinkkien avulla voit nauttia tulppaanien raikkaasta ulkonäöstä pitkään ja kevät saapuu kotiin ennakoitua aiemmin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.