Miten Tulee Toimia Jos Näkee Näkövammaisen Odottamassa Suojatien Edessä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:49 pm #3725

  +

  Miten tulee toimia, jos näkee näkövammaisen odottamassa suojatien edessä?

  Suojatiellä liikkuminen on kaikkien jalankulkijoiden oikeus. Kuitenkin joillekin meistä, kuten näkövammaisille, suojatien ylittäminen voi olla haasteellista ja jopa vaarallista. Tämän vuoksi on tärkeää tietää, miten toimia, jos näkee näkövammaisen odottamassa suojatien edessä.

  Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että kun näemme näkövammaisen odottamassa suojatien edessä, emme saisi ohittaa häntä. Tämä voi häiritä hänen suuntaa ja nopeutta ennen suojatien ylitystä.

  Jos näkövammainen henkilö suoja-alueella on kävely- tai opaskoiran kanssa, on tärkeää käyttää hillittyä ääntä suunnan ja ajan arvioimiseen. Koiran kuulo on tärkein aisti, jota käytetään liikkumisen aistimisessa, ja siksi äänekäs käytös voi häiritä koiran keskittymistä.

  Jos suojatiellä on useampi näkövammainen henkilö, on tärkeää pitää sopiva etäisyys heidän ja itsemme välillä sekä olla tarvittaessa avulias. He voivat myös tarvita keskusteluapua ja kykyämme helposti havaita liikenteen.

  Liikennevalot ovat tärkeät kaikille jalankulkijoille, mutta näkövammaisille liikennevalojärjestelmät ovat erityisen tärkeitä. Jos liikennevalot eivät toimi, näkövammainen henkilö voi tarvita apuamme liikenteessä liikkumiseen tai parempaa tietoa vaihtoehtoisesta reitistä.

  Lopuksi, on tärkeää muistaa, että näemme näkövammaisen henkilön liikenteessä, emme tarvitse tarjota apuamme ilman lupaa. Mikäli koemme näkövammaisen henkilön tarvitsevan tukea, on tärkeää kysyä lupaa avun antamiseen eikä olettaa heidän tarvitsevan apua.

  Yhteenvetona on hyvä muistuttaa, että me kaikki olemme vastuussa turvallisesta liikkumisesta suojatiellä. Näkövammaiset henkilöt tarvitsevat ehkä extra-apua, jota meidän on tarjottava heille, jos tarvitaan. On tärkeää toimia huolellisesti ja aina kysyä lupaa, jos epäilet tarvetta auttaa näkövammaista henkilöä liikenteessä. Näin olemme varmoja, että kaikki liikkuminen suojateillä tapahtuu turvallisesti ja kaikkien kannalta hyvin.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.