Miten Tulee Raskaaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3631

  +

  Miten tulla raskaaksi?

  Suomessa asuvat ihmiset, jotka suunnittelevat perheenlisäystä, tarvitsevat tietoa siitä, miten tulla raskaaksi. Vaikka jotkut parit tulevat raskaaksi helposti, toisille se voi olla vaikeaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme joitain asioita, jotka auttavat sinua tulemaan raskaaksi.

  Kuinka raskaus tapahtuu?

  Ennen kuin voit tietää, miten tulla raskaaksi, on tärkeää tietää, miten raskaus tapahtuu. Naisella on kuukautiskierto, joka alkaa ensimmäisestä päivästä, jolloin hänellä on kuukautiset. Keskimääräinen kuukautiskierto kestää noin 28 päivää, mutta se voi vaihdella 21–35 päivän välillä.

  Munasolun kypsyessä munasarjassa naisen kehossa hormonitasot muuttuvat, mikä voi johtaa ovulaatioon. Ovulaation aikana munasolu irtoaa munasarjasta ja kulkee munanjohtimia pitkin kohtuun. Siittiöt, jotka on tuotettu miehen kiveksissä, kulkevat emättimeen ja kohtuun. Jos niiden polut kohtaavat, siittiö voi hedelmöittää munasolun, joka on jo kulkenut munanjohtimia pitkin. Näin raskaus tapahtuu.

  Mitkä ovat raskauden mahdollisuudet?

  Useimmilla terveillä pareilla on noin 20% mahdollisuus tulla raskaaksi jokaisen kuukautiskierron aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että noin viiden kuukauden sisällä 50% pariskunnasta tulee raskaaksi, ja noin vuoden kuluttua 85% pariskunnista tulee raskaaksi. Jos kuitenkin ongelmia, kuten epäsäännölliset kuukautiskierron tai hormonaaliset häiriöt, raskaaksi tuleminen voi olla vaikeampaa.

  Miten lisätä menestystä raskauden mahdollisuuksissa?

  On olemassa useita asioita, joita voit tehdä, jotta lisäät mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi. Tärkeintä on optimoida terveyttäsi ja elämäntyyliäsi.

  Ensinnäkin, sinun kannattaa välttää tupakointia ja alkoholin käyttöä. Sekä tupakka että alkoholi voivat vähentää hedelmällisyyttä molemmilla sukupuolilla. Jos tupakoit tai käytät alkoholia, nyt olisi hyvä aika lopettaa.

  Toiseksi, sinun tulisi noudattaa terveellistä ruokavaliota, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväleipää ja muita terveellisiä ruokia. Vältä roskaruokaa ja ylipainoa, sillä ne voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen.

  Kolmanneksi, sinun tulisi liikkua säännöllisesti. Tämä auttaa vähentämään stressiä ja ylipainoa, mikä voi vaikuttaa hedelmällisyyteen.

  Neljänneksi, yritä välttää stressiä. Stressi voi vaikuttaa hormonitasoihin, mikä voi vaikuttaa hedelmällisyyteen. Käytä joogaa tai meditaatiota rentoutuaksesi.

  Lopuksi, seurata ovulaation päivämääriäsi tarkkaan. Kun tiedostat, millä päivillä ovulaatio tapahtuu, voit lisätä mahdollisuuksiasi tulla raskaaksi seksin ajoittamalla sen oikein.

  Milloin hakea apua?

  Vaikka useimmilla pareilla tulisi noin vuoden sisällä raskaus, joissakin tapauksissa lisääntymisterveysongelmat voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen. Jos olet yrittänyt tulla raskaaksi vuoden ajan tai olet huolissasi terveydestäsi, hakeudu apua terveydenhuollon ammattilaisilta. Lääkäri voi auttaa sinua selvittämään, voiko sinulla olla hedelmällisyysongelmia tai muita terveysongelmia, jotka voivat vaikuttaa raskaaksi tulemiseen.

  Johtopäätös

  Tulla raskaaksi ei ole aina helppoa, mutta tietäen joitain strategioita ja vinkkejä, jotka auttavat voit lisätä onnistuneen raskauden mahdollisuuksiasi. Ole varovainen terveytesi suhteen, vältä tupakointia ja alkoholin käyttöä, noudattaa terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa sekä hakea apua, jos tarvitset sitä. Muista, että kaikki parit ovat erilaisia, joten sinun on löydettävä paras tapa tulla raskaaksi sinulle ja kumppanillesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.